Receta klasike: Waffle!

Një ëmbëlsirë e re që ka fituar popullaritet kohët e fundit është padyshim waffle, duke shtuar këtu edhe kontributin e Cioccolatitaliani-t në Bllok, qendrës kryesore për waffle dhe foto waffle-sh.

Waffle është mjaft i shijshëm dhe po aq i thjeshtë për t’u përgatitur nga vetë ju, në shtëpinë tuaj. E vetmja pengesë në këtë mes është fakti që mund të mos keni thekëse posaçërisht për waffle, që i jep atë formën karakteristike.

Megjithatë, Jamie Oliver këshillon që waffle-t të gatuhen në një tigan zgarë, pasi nuk ka pikë ndryshimi, përveçse do të merrni waffle me pak a shumë pamjen e një pancake me vija.

 

Përbërësit (për rreth 10 waffle)

250 gr miell shumë-përdorimësh

150 gr sheqer

3 lugë çaji sodë buke

2 vezë të mëdha, me të verdhën dhe të bardhën të ndara

350 ml qumësht

220 gr gjalpë, i shkrirë

1 lugë çaji ekstrakt vanilje

Shurup panje/mjaltë/Nutella, fruta sipas dëshirës tuaj

Përgatitja

  1. Në një tas, përzieni miellin, sheqerin dhe sodën e bukës.
  2. Në një tas tjetër, rrihni të verdhat e vezëve. Shtoni qumështin, gjalpin, vaniljen dhe përziejini derisa të bëhen masë homogjene. Hidheni masën në përbërësit e parë duke përzier.
  3. Të bardhat e vezëve rrihini derisa të bëhen borë dhe shtojani brumit. Përziejini deri në masë homogjene.
  4. Merrni brumin me garuzhde dhe hidheni në thekëse waffle nëse keni, ose hidheni në tiganin-zgarë dhe piqini derisa të bëhen të arta.

Vendosni frutat dhe përbërësit që dëshironi sipër tyre. Ju bëfshin mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...

Receta bazike: Pandispanja

Kemi dashur të ndajmë disa receta tortash me ju, por fatkeqësisht krahas recetës së ...

Si të përgatisim reçel qershie

Nga të gjithë reçelnat që përgatit ime më, dhe ajo bën vërtet shumë, sepse ...

Linguine Aglio Olio (vaj dhe hudhra)

Linguinet Aglio-Olio (ose Lignuine me vaj dhe hudhra – qe ne rastin konkret jane ...

Krem bavarez me luleshtrydhe

Kjo periudhë është piku për luleshtrydhe dhe sigurisht, luleshtrydhet janë nga frutat më të ...