Mangot mund të jenë nga frutat më të shijshme që kemi fatin të provojmë, e megjithatë, nuk janë një frut i konsumuar shpesh. Sa janë të ëmbla në shije, janë edhe të kripura në çmim.

Sidoqoftë, krahas akullores së përhershme, në sezonin e verës nuk mund të mungojë edhe një sorbeto e mirë. Nuk është nevoja të themi se sa e shijshme është një sorbeto me mango – një frut tropikal në formë ëmbëlsire freskuese për vapën e tmerrshme të verës? Say no more.

Për këtë sorbeto ju nevojiten përbërës bazikë, pasi duhet vetëm të kombinoni kuba mangosh me një shurup të bërë thjesht me ujë e sheqer (dhe ca pika lëng limoni për të thyer ëmbëlsinë e tepërt).

Ngjyra e verdhë gazmore që ka sorbetoja e bën të parezistueshme, por duroni dhe sigurohuni që sorbetoja të ngrijë mirë përpara se ta konsumoni.

 

Përbërësit

3 mango, të qëruara dhe prerë në kubikë

400 ml ujë

150 gr sheqer

1 lugë çaji lëng limoni (preferohet limon jeshil, por nuk ka gjë edhe nëse nuk keni)

Përgatitja

  1. Kubat e mangove të prera futini në qese ziplock dhe vërini të ftohen dhe ngrijnë paksa në frigorifer.
  2. Përgatisni shurupin: Në një tenxhere shtoni sheqerin, ujin dhe lëngun e limonit. Zieni gjithçka në zjarr të ulët duke përzier që sheqeri të tretet, dhe pas 8-10 minutash fikni zjarrin dhe lëreni shurupin të ftohet.
  3. Në një procesor hidhni kubat e mangos dhe shurupin, dhe grijini derisa të merrni një pure mangosh mjaft kremoze dhe homogjene. Hidheni purenë në një enë të përshtatshme dhe lëreni të ngrijë në frigorifer për së paku 4 orë. Është më mirë ta përgatisni sorbeton në darkë dhe ta lini të ngrijë gjatë natës.

Para se ta shërbeni, lëreni sorbeton në temperaturë ambienti për ta zbutur pak. Ju bëftë mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Zabaglione me luleshtrydhe

Zabaglione, kjo ëmbëlsirë italiane, është tejet elegante si në prezantim, ashtu edhe në shije. ...

Receta bazike: Pulë e pjekur sexy

Si e premte që është, duhet një recetë fantastike për të festuar mbylljen e ...

Biskota me xhenxhefil

Nuk e di ç’mendim keni për xhenxhefilin, por është besimi im se shqiptarët duhet ...

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...

Pufka me djathë Parmixhan

Këto pufka më kujtojnë disa “qofte” me djathë, që i marr sa herë ndaloj ...

Biskota vegane me çokollatë

Dieta vegane sot nuk shihet me atë paragjykim që shihej në fillimet e saj ...