Gnocchit e Italise se veriut jane ato me te famshmet, te cilat jane me patate dhe miell. Gnocchit nuk jane te veshtira per tu bere dhe si cdo gje e bere vete kane nje shije fantastike. Variantet per ti shoqeruar jane pa fund.

 

Perberesit:

 

  • 500 g patate
  • 1 veze te madhe
  • 120 g miell
  • kripe, piper 
  • 1 luge ricotta (nese deshironi)
  • miell ekstra per te punuar brumin
  1. Zieni patatet sa te behen shume te buta
  2. Qeroni patatet dhe ne nje tas te madh shtypini mire qe te mos kokrra, shtojini vezen, hidhini kripe dhe piper sipas deshires dhe perzieni. (ketu mund te shtoni dhe 1 luge ricotta)
  3. Shtoni miellin dhe perzieni me luge druri.
  4. Punoni brumin per 3 minuta ne nje siperfaqe me miell sa te zbutet masa.
  5. Ndajeni ne 6 pjese, cdo pjese punojeni sa te marri formen e nje ruloni 2 cm dhe priteni ne copa te vogla. nese deshironi me ndihmen e nje piruni mund te beni gervishtje mbi cdo gnocchi.

 

Gnocchit jane gati per tu zier. Ne nje tenxhere me uje te nxehte hidhni kripe sipas deshires, kur uji te filloi te vloje shtoni gnocchit. Do e kuptoni qe jane zier pasi do fillojne te nrihen ne siperfaqe te ujit.

 

Une kam zgjedhur ti shoqeroj me spinaq, bacon 😀

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, ...

Biskota me xhenxhefil

Nuk e di ç’mendim keni për xhenxhefilin, por është besimi im se shqiptarët duhet ...

Sallate japoneze me kastraveca

Perhere kam qene i fiksuar me kuzhinen japoneze. Eshte seriozisht e nje niveli tjeter ...

Tutorial: Salads

Salads are so cool lately, so chic because so many people have made them ...