Me rastin e festave te fundvitit mendojme tju propozojme nje pije karakteristike festash e shumeperdorur ne US. Eggnog eshte nje pije alkolike me baze qumesht, veze dhe pija juaj e preferuar alkolike. Pa harruar faktin qe ne keto dite te ftohta Eggnog eshte zgjedhje ideale per te te ngrohur.

Per te pergatitur Eggnog per 4 veta na duhen :

  • 700 ml qumesht
  • 240 ml pana gatimi
  • 3 shufra kanelle
  • 1 luge caji vanilje
  • 1 luge caji arremyshk (nutmeg)
  • 5 veze (te vecuara e bardha nga e verdha)
  • 130 gram sheqer
  • 175 ml alkool ( neve vdesim per Dark Rum)

Ne nje tenxhere kombinojme qumeshtin, panen, vaniljen, kanellen dhe arremyshkun. E leme te ziej njehere dhe e heqim nga zjarri.

Ne nje tas perzjejme te verdhat e vezeve me sheqerin derisa te trashet paksa perzjerja. Ja shtojme pak e nga pak qumeshtit te ngrohte dhe e trazojme derisa te kombinohen teresisht. Ne keto momente shtojme Dark Rumin (arsyeja pse ne perdorim Dark Rum eshte sepse shija e tij perforcon shijen e errezave). E vendosim ne frigorifer per te pakten 12 ore.

Perpara se te serviret, rrahim te bardhat e vezeve derisa te formohen maja te qendrueshme. Kete perzjerjen e hedhim ne Eggnog  dhe e trazojme ngadale derisa te jene bashkuar.

Kjo pije keshillohet te konsumohet e ftohte me pak arremyshku siper.

Tags:

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

6 gabimet qe mund te shmangim gjate gatimit te salmonit

Sot per dreke hengra nje super fileto salmoni dhe mu kujtuan keto detaje mbi ...

Receta nga Orienti: Veze te skuqur me oriz, qepe te njoma dhe avokado

Recete qe as nuk quhet as recete pasi eshte fantastikisht e thjeshte dhe eshte nje ...

Penne Alla Amatriciana

Pastat sic mund ta keni vene re ngelen nje nder gatimet tona te preferuara. ...

Fileto pule Tikka Masala

Si te gatuajme Fileto Pule Tikka Masala.

Fileto Pule Tikka Massala eshte nje gatim tradicional indian shume i perhapur neper bote. ...

Sorbeto me mjedër

E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë. ...