Me rastin e festave te fundvitit mendojme tju propozojme nje pije karakteristike festash e shumeperdorur ne US. Eggnog eshte nje pije alkolike me baze qumesht, veze dhe pija juaj e preferuar alkolike. Pa harruar faktin qe ne keto dite te ftohta Eggnog eshte zgjedhje ideale per te te ngrohur.

Per te pergatitur Eggnog per 4 veta na duhen :

  • 700 ml qumesht
  • 240 ml pana gatimi
  • 3 shufra kanelle
  • 1 luge caji vanilje
  • 1 luge caji arremyshk (nutmeg)
  • 5 veze (te vecuara e bardha nga e verdha)
  • 130 gram sheqer
  • 175 ml alkool ( neve vdesim per Dark Rum)

Ne nje tenxhere kombinojme qumeshtin, panen, vaniljen, kanellen dhe arremyshkun. E leme te ziej njehere dhe e heqim nga zjarri.

Ne nje tas perzjejme te verdhat e vezeve me sheqerin derisa te trashet paksa perzjerja. Ja shtojme pak e nga pak qumeshtit te ngrohte dhe e trazojme derisa te kombinohen teresisht. Ne keto momente shtojme Dark Rumin (arsyeja pse ne perdorim Dark Rum eshte sepse shija e tij perforcon shijen e errezave). E vendosim ne frigorifer per te pakten 12 ore.

Perpara se te serviret, rrahim te bardhat e vezeve derisa te formohen maja te qendrueshme. Kete perzjerjen e hedhim ne Eggnog  dhe e trazojme ngadale derisa te jene bashkuar.

Kjo pije keshillohet te konsumohet e ftohte me pak arremyshku siper.

Tags:

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Pule me mustarde, mjalte, rozmarine dhe patate

Sic mund ta keni vene re, recetat e pules jane te preferuarat e mija, ...

Krem me fruta pasioni

Një frut jo fort i përhapur në Shqipëri, fruti i pasionit meriton vëmendjen dhe ...

Kek me banane

Keku me banana mund të jetë nga ëmbëlsirat më të shëndetshme. Mund ta shoqëroni ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

Byrek me kungull

Nuk e di në mendoni njëlloj, por personalisht jam tejet nazelie kur vjen puna ...