Patellxhan ne furre (parmigiana di melanzane)

perberesit per 2 persona:

 

  • 1 patellxhan
  • 1 mozzarella te prere ne feta
  • parmigiano te grire
  • 1 thelpi hudher
  • 200 g salce domate ne copa
  • 4 gjethe borzilok te fresket
  • vaj ulliri
  • kripe, piper sipas deshires
  1. Pritini patellxhanet ne rrathe, te trashe 1 cm, kriposini nga te dyja anet dhe lerini menjane per 30 minuta.
  2. Ne nje tigan te thelle hedhim vaj ulliri, shtojme hudren e prere holle, salcen, borzilokun, kripe, piper dhe i gatuajme per pak minuta sa te shterojne.
  3. Skuqim patellxhanet,
  4. Ne nje tave vendosim nje shtrese patellxhane duke u munuar te mbuloni sa me shume siperfaqe, mbulojeni me nje shtrese salce dhe nje shrese me parmigiano te grire dhe mozzarela, vazhdoni duke perseritur veprimin deri sa te perfundoje me nje shtrese mozzarella dhe parmigiano.

 

Piqeni ne furre per 10 minuta ne 180 C

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Receta Indiane: Pule me Curry dhe oriz

E di qe jam fiksuar me keto recetat orientale, por le te jemi realist, ...

Torta “Sacher”

Më lejoni t’ju tregoj për një nga tortat e mia më të preferuara, krijuar ...

Kek me çokollatë

Për plot 3 vite me radhë,  kur mamaja më pyeste se çfarë torte doja ...

Sorbeto me mango

Mangot mund të jenë nga frutat më të shijshme që kemi fatin të provojmë, ...

Si te bejme krepa: Krep me Nutella dhe Banane

I keni parasysh ato krepat e petroninit? Doni te dini si behen? Do ju ...

Çyreku i Pashkëve

Vite më parë, për njëfarë kohe, mamaja e kishte zakon të na blinte çyrek ...