Puding me avokado dhe çokollatë

Kombinim i çuditshëm? Ja që funksionon! Kur mund ta përziejmë çokollatën me spec të kuq djegës, pse mos ta provojmë njëherë edhe me avokado?

Pastaj, mjafton vetëm t’i mblidhni përbërësit dhe t’i hidhni në mikser. Ja ku u bë pudingu!

 

Përbërësit (për 2 persona)

2 avokado të mëdhenj, të pjekur, të prerë në kubikë

3 lugë kakao pluhur

125 ml çokollatë e shkrirë

60 ml qumësht

2 lugë shurup panje (ose mjaltë)

1 lugë çaji ekstrakt vanilje

 

 

Përgatitja

  1. Futni në një mikser avokadot, kakaon, çokollatën e shkrirë, qumështin, shurupin e panjës dhe ekstrakt vaniljeje
  2. Bluajini derisa të jetë një masë homogjene, duke kruar edhe anët e mikserit për të mos i lënë asgjë pa bluar.
  3. Zbrazeni përzierjen në tasa dhe futini në frigorifer.

Shërbejeni pudingun të ftohtë. Ju bëftë mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Djuner Pitka – Sandwici bullgar me epik qe ekziston

Bullgaria, si shume vende te ballkanit (duke perfshire dhe ne e) krenohemi per disa ...

Krem karamel

E quajmë krem karamel, por emri origjinal i kësaj ëmbëlsire është në fakt “flan”. ...

Receta Pico de Gallo – Salca Meksikane

Nje nder gjera kryesore qe preferoj eshte sidomos kur fton njerez ne shtepi, shikoni ...

Biskota “Twix”!

Ëmbëlsirat me shtresa mund të jenë nga ëmbëlsirat më argëtuese në përgatitje, por domosdo, ...

Linguine me karkaleca, domate dhe spinaq ne salce gjalpi me hudhra

Une e di qe specialitetet indiane dhe te lindjes te mesme jane fantastike, por ...