Gatuaj pa Receta Seria 5: Mengjes Japonez qe me ne fund mund ta beni ne shtepi

Ushqimi japonez, eshte I preferuari im – qe nga konceptet qe kane per menyren per tu ushqyer, ne bazat ku fokusohen per ta bere kete gje deri tek perberesist qe I kane fantastike.

Niseni nga orizi – ose beni pak oriz te bardhe, ose duhet te keni pak oriz te ngelur neper frigorifer. Nese nuk dini te beni oriz eshte e thjeshte (1 gote oriz, 2 gota uje, vlojeni, uleni temperaturen, mbulojeni me kapak, lereni per 15 minuta. GATI).

Merrni pak salmon te tymosur (nga ai qe morret mbreme tek edi I fishop 😛 – mos e hani te gjithen o llupsa)

Nje cerek avocado ose nje gjysem avocado qe te jeni Brenda (btw – qarkullon se si mund te behet nje avocado e pabere ne furre – JO – MOS E PROVONI)

Doni te beheni fancy shmancy? Shtoni nje gjysem flete nori dhe kumblla te thara (yeap – I dua kumbllat e thara). Shtoni pak susam dhe salce soje ne varesi te shijeve tuaja.

Beni dhe nje caj jeshil dhe e di si ndihesh pastaj – sikur jeni kthyer nga lindja – pa jetlagun e shpifur.

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Linguine qe kafshojne me ullinj, kaperi dhe achuge

Zakonisht makaronat ne kemi nje “strukture” qe perdorim – makarona, salce domatesh dhe gjera ...

Petulla me çokollatë, nga Gordon Ramsay

Ndër shefat më të njohur dhe më intimidues në botë, Gordon Ramsay e ka ...

Si të përgatisim reçel qershie

Nga të gjithë reçelnat që përgatit ime më, dhe ajo bën vërtet shumë, sepse ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Tutorial: Sallatat

Sallatat jane ne mode kohet e fundit, kaq chic pasi mendojme qe eshte e ...

Fettuccine me pule dhe salce alfredo

Nje nder gjerat me interesante dhe te thjeshta per te gatuar jane pastat dhe ...