Koncetrat Limoni me Xhinxher

Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, limon dhe xhinxher por shumicen e rasteve duhet ta besh naten perpara qe te rrije ne uje etj ejt.

Nje zgjidhje super fantastike per kete rast eshte kombinimi i nje koncetrati natyral me xhinxher dhe limon, te cilin e lini ne frigorifer dhe eshte gati per tu miksuar me uje ose ndonje gje tjeter.

  • Ju duhen 250 gr xhinxher i qeruar dhe i prere
  • gjysem gote leng limoni i fresket
  • disa luge mjalte

Pulsoni xhinxherin deri sa te behet paste ne nje grires. Ne nje tenxhere te vogel, xhixherin dhe 6 gota uje, sillini ne vlim, uleni nxehtesine ne minimum dhe lereni te gatuhet per 30-40 minuta. Teorikisht duhet te kete avulluar deri ne 3 gota.

Ne nje kavanoz te madh, shtoni limonin, mjaltin dhe misksimin e xhinxherit dhe vejini bashke. Lereni te ftohet dhe futeni ne frigorifer.

Une preferoj ta bej dhe ta konsumoj brenda 2 javesh.

Keni dy menyra qe mund ta beni

  • Thjesht me uje dhe akull
  • Ose cocktail me nje lloj burbon – Jim Beam eshte super ne kete rast.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Tartufë me çokollatë

Ëmbëlsirat e vogla në formë topthi mund të jenë dhurata më e mirë në ...

Ballakume (nga një zonjë Elbasani)

Mbase nuk jua kam thene, por jam nga Elbasani. Ne fakt, hahem here pas ...

Receta klasike: Rizoto milanez

Nëse keni dëgjuar fjalën “rizoto”, padyshim që në një pikë të jetës tuaj mund ...

Fusion

e nis me Fusion, pasi me bie rasti te shkoj shume shpesh dhe e ...

Shishkebap me mustarde dhe hudher

Marr shkas nga fundjava e fundit me super diell dhe gjeni me poshte nje ...

Sallate japoneze me kastraveca

Perhere kam qene i fiksuar me kuzhinen japoneze. Eshte seriozisht e nje niveli tjeter ...