Bon-bone vegan dhe te papjekura carobi

Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur carobi (qe mund te zvendesohet me pluhur kakaoje). Nese doni te impresiononi dike, keto bon-bone jane pa shqer, vegan dhe te ngrenit 3-5 copa nuk i bejne keq askujt. Pervishni menget dhe le te filloje berja e bon-boneve!

Gjithcka ju duhet: gjysem tasi tershere, nje ananas i prere kubik, gjysem tasi kumbulla te thara, gjysem tasi rrush i thate, cerek tasi arra te shtypura, gjysem tasi pluhur carobi(ose kakao) dhe pluhur arre kokosi per te rollur

Vendosni kumbullat e thara te prera, rrushin e thate dhe tersheren ne uje te nxehte per 30 minuta deri sa zbuten. Thajini dhe lejeni ujin me njeane. Ju mund te shtoni dhe pak rum tek frutat qe ti beni akoma me te shijshme.

Ne nje tas, miksoni bashke frutat dhe arrat. Shtoni dhe pluhurin e carobit dhe miksojini bashke. Gjitahshtu shtoni edhe pak nga uji i frutave qe lame menjeane deri sa behet nje miks ngjites. Bejini ne topa te vogla, vendosini ne pluhurin e arres te kokosit, dhe ne nje pjate te madhe futini ne frigorifer per rreth nje ore.

Enjoy!

raw-carob-bon-bons-image

Shkruar nga #Marmaladova, specializuar ne gatimin e gjerave te emblea dhe yummy ne “Mariikite“.

Tags:

Shendetshmerisht

Ads

You May Also Like

Oriz i embel me mango dhe arre kokosi

Elementet aziatike ne kuzhinen shqiptare jane teper minimale keshtu qe nje nder gjerat kryesore qe duhet ...

Pule me qiqra, spinaq dhe xhinxher super e bute sic e ben india

Sot folem per Lindjen, ku ka me mire se sa orienti… Specialiteti I dites ...

Pasta me Domate te fresketa, Borzilok & Parmesan

Kjo eshte nje nga ato recetat e gjysheve dhe/ose ato pjatat me pasta al ...

Banane të karamelizuara me mjaltë & arra

Është nga ëmbëlsirat më të thjeshta për t’u përgatitur, që ime më e ka ...

Si te gatuajme Fileto Vici ne tigan

Kam pershtypjen qe nese keni lexuar postimin e fundit, Receten Biftek me gjalp dhe perime ...

Akullore me banane

Si te pergatisim akullore me banane.

Akullore me vetem nje perberessssss: Banane. Problemi me i madhe qe ne kemi me ...