Bon-bone vegan dhe te papjekura carobi

Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur carobi (qe mund te zvendesohet me pluhur kakaoje). Nese doni te impresiononi dike, keto bon-bone jane pa shqer, vegan dhe te ngrenit 3-5 copa nuk i bejne keq askujt. Pervishni menget dhe le te filloje berja e bon-boneve!

Gjithcka ju duhet: gjysem tasi tershere, nje ananas i prere kubik, gjysem tasi kumbulla te thara, gjysem tasi rrush i thate, cerek tasi arra te shtypura, gjysem tasi pluhur carobi(ose kakao) dhe pluhur arre kokosi per te rollur

Vendosni kumbullat e thara te prera, rrushin e thate dhe tersheren ne uje te nxehte per 30 minuta deri sa zbuten. Thajini dhe lejeni ujin me njeane. Ju mund te shtoni dhe pak rum tek frutat qe ti beni akoma me te shijshme.

Ne nje tas, miksoni bashke frutat dhe arrat. Shtoni dhe pluhurin e carobit dhe miksojini bashke. Gjitahshtu shtoni edhe pak nga uji i frutave qe lame menjeane deri sa behet nje miks ngjites. Bejini ne topa te vogla, vendosini ne pluhurin e arres te kokosit, dhe ne nje pjate te madhe futini ne frigorifer per rreth nje ore.

Enjoy!

raw-carob-bon-bons-image

Shkruar nga #Marmaladova, specializuar ne gatimin e gjerave te emblea dhe yummy ne “Mariikite“.

Tags:

Shendetshmerisht

Ads

You May Also Like

Krem limoni, ëmbëlsira më e thjeshtë në botë!

Të jemi të sinqertë, ëmbëlsirat janë nga gatimet më të vështira për t’u përgatitur. ...

Sorbeto me mjedër

E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë. ...

Sexy Sardines total makeover

There is something about different cultures that amazes me – from how sushi chefs ...

Speciale: Darke per dy ne shtepi per shen valentin

Gezuar diten e Shen Valentinit – e cila sado e mbi-komericializuar prape ngelet nje ...

Fusion

e nis me Fusion, pasi me bie rasti te shkoj shume shpesh dhe e ...

Qitro i sheqerosur

Ndonjëherë, gjatë pushimeve të shkurtra në shkollë apo në punë mund t’ju kapë një ...