Kek magjik me çokollatë (vetëm 2 përbërës!)

T’i hysh kekut duhet të zësh pak nga koha jote: ndaç se duhet të masësh përbërësit, ndaç se je me kokën në libër recetash, e me duart mbi tasin e përzierjes.

Megjithatë, ju kanë gënjyer. Mund të gatuash një kek të shijshëm pa pluhurosur kudo me miell, mjafton të marrësh më të mirën e mundshme vetëm nga 2 përbërës.

Për kekun me cokollatë, normalisht, njëri përbërës është çokollata (duh!).

Përbërësi i dytë i këtij keku janë 4 vezë, me të verdhat veç e të bardhat veç. Se si përdorën këto pastaj, është çështje më vete.

 

Amerikanët thonë “Make a dollar out of 15 cents” – “Të marrësh 1 dollar nga 15 centë”, dhe ky kek është një shembull i gjallë i kuptimit të shprehjes.

 

Përbërësit

4 vezë, të bardhat veç dhe të verdhat veç

255 gr çokollatë që shkrihet

Disa versione këshillojnë edhe Nutella në vend të çokollatës që shkrihet, dhe ne nuk kemi gjë kundra kësaj!

 

Për shërbim

Sheqer pluhur

Akullore me vanilje

Fruta sezonale

 

Përgatitja

  1. Ndizni furrën në 170 gradë për ta ngrohur fillimisht.
  2. Vendosni çokollatën në një tas dhe ngroheni në mikrovalë për rreth 1 minutë për ta shkrirë, duke e përzier edhe vetë derisa të shkrijë plotësisht.
  3. Rrihni të bardhat e vezëve derisa të bëhen borë.
  4. Shtoni një nga një të verdhat e vezëve te çokollata, duke i përzier bashkë.
  5. Me një spatul gome, shtoni 1/3 e të bardhës së vezëve te përzierja me çokollatë dhe të verdhë veze, duke i përzier lehtësisht. Përsëriteni procesin me pjesën e mbetur të së bardhës së vezëve, duke shtuar 1/3 e tyre për çdo herë.
  6. Hidheni brumin në një tavë rrethore të bërë me gjalpë, me diametër rreth 15 cm, dhe piqeni në furrë me 170 gradë për 30 minuta.
  7. Pasi keku të jetë ftohur, kthejeni në një pjatë.

Opsionale: Spërkateni me sheqer pluhur, shtoni një kupë akullore me vanilje për secilën copë dhe shërbejeni me fruta sezonale.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Molle e pjekur me arra

U riktheva ditën e djeshme në qytetin tim të lindjes, Elbasan. Tashmë qyteti është ...

Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin ...

Receta bazike: Pulë e skuqur

E hasa këtë recetë me emrin Pula “Maryland”, dhe  ekziston vërtet një gatim i ...

Kek me cokollate per 2 minuta

Embelsirat jane pak te veshtira ne mendjen time keshtu qe embelsirat e vetme qe ...

Tendeca Aziatike me fileto pule dhe perime

Kohët e fundit jam përpjekur dhe kam eksploruar gatimet aziatike të cilat kanë një ...