French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te mire dhe po aq te thjeshte. Sic mund ta keni vene re, kam nje fiksim te zgjeruar perkundrejt bukes me veze dhe mundesite e shumta qe te jep. E para e punes ha dhe shqepesh, merr energjite e nevojshme dhe ne te njejten kohe mund ta besh si me kripe ashtu dhe me sheqer. Fleksibel ne maksimum apo jo.

Ky rast ka nevoje vetem per veze (1 ne rastin konkret pasi une vetem nje fete buke po bej) dy luge qumesht, kripe, piper, nje fete buke e trashe, djathe i grire (ketu mund perdorim chedar, kackavall, grana – praktikisht nje djath qe skuqet lehte), qepe te njoma dhe philadelphia ose salce kosi.

Lyejni buken mire nga te gjitha anet – sigurohuni qe djathi eshte ngjitur mire ne te gjitha krahet dhe vendoseni ne tigan me pak gjalpe – mund te perdorni dhe vaj por gjalpi i jep nje shije smooth – dhe normalisht duhet te hame nje sasi gjalpi te vogel ne dite, keshtu qe ja ku u zgjidh. Nxehtesia duhet te jete medium/low pasi duam qe te skuqet djathi dhe mos digjet. Kjo do pak te behet – rreth 5 minuta ne cdo ane keshtu qe mos u merzisni.

Sherbeheni te nxehte me philadelphia ose salce kosi dhe qepe te njoma te prera.

Super yummy.

 

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta bazike: Salca beshamel

Është nga salcat më të njohura e të përdorura, që çdo person i cili ...

Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe ...

Çmitizime: Si të gatuajmë karkaleca të skuqur

Pas një sezoni tepër interesant pushimesh, sot është dita e parë e kthimit në ...

Tartufë me çokollatë

Ëmbëlsirat e vogla në formë topthi mund të jenë dhurata më e mirë në ...