Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin pertej ketuchup dhe majonez? I kam dhe une.

Ju duhen:

  • 1 kanace domate te paprera
  • 2 luge vaj ulliri
  • 2 luge gjalp ne temperature ambienti
  • 1 qepe e vogel e prere holle
  • 3 thelpinj hudher te prera holle
  • 1 luge paste domatesh
  • 2 luge te vogla sheqer
  • Gjysem luge fara spec I kuq djeges
  • Kripe

Pergatitja

  • Ne nje blender, pulsoni domatet deri sa te behen pure.
  • Gjate kesaj kohe nxehni vajin dhe gjalpin ne nje tigan te mesem, me zjarr te mesem/larte. Shtoni qepet dhe gatuajini per rreth 5-7 minuta deri sa te zbuten. Shtoni hudhren dhe gatuajeni per 1-2 minuta. Kini parasysh qe hudhra nuk duhet te digjet keshtu qe trazojeni gjate gjithe kohes. Shtoni pasten e domateve, sheqerin  dhe farrat e specit te kuq djeges dhe gatuajeni duke e trazuar shpesh deri sa sheqeri te tretet. Shtoni puren e domateve dhe marinojeni me kriper dhe piper.
  • Uleni nxehtesine dhe lereni te gatuhet, duke e trazuar here pas here per rreth 15-20 minuta.

Kete lloj salce mund ta perdorni per shume gjera duke filluar nga salce per makarona 😉 deri tek dipping sauce, e cila ne fund e fundit eshte arsyeja kryesore qe po e bejme kete gje, te pakten ne mendimin tim.

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads