Rose, blueberries dhe burbon per #mePlisNeParis

#mePlisNeParis dhe per ne qe nuk do shkojme me raste do ti shohim ndeshjet dhe nga shpia, por ku ka me mire se sa ta shoqeroni me nje gote super te fresket, qe nder te tjera ka dhe mjaftueshem alkool. Shume nga ju do thonit, por ne pijme birra – well, eshte si puna e atij muhabetit te buke, djathe domate dhe speca qe kishin komentuar para ca ditesh – qe kemi birra, sdo te thote qe here pas here, nuk do provojme dicka tjeter.

Do ju duhen:

  • Nja 7 luge te medhaja sheqer kaf
  • 1 paketim blueberries
  • 2 gota caj I zi
  • 1 gote e gjysem vere Rose, duhet te jete shume fruity ama
  • 1 gote burbon ( tani burgoni eshte nje lloj whiskey – por I bere ne amerike – dmth qe te quhet burbon duhet te jete I prodhuar ne amerike – pervec Jack Daniels qe eshte faktikisht whiskey – nga ana tjeter njesoj, qe te jete scotch, duhet te prodhohet ne skoci)
  • Trecerek gote leng limoni I fresket
  • 8 rrota limoni

Pergatitja:

  • Ne nje tas te vogel, hidhni 7 luget e sheqerit dhe 7 luge uje te ngrohte – trazojeni deri sa te tretet sheqeri.
  • Hidheni ujin me sheqer ne nje blender, dhe shtoni pjesen me te madhe te blueberries deri sa te behen pure.
  • Ne nje kane te madhe, vendosini kullusen, dhe hidhni purene, shtypeni qe te nxirrni sa me shume leng qe te mundeni, dhe hidhni pjeset e tjera.
  • Shtoni cajin, rosen, burbonin dhe lengun e limonit ne kane
  • Futeni ne frigorifer dhe lereni te ftohet per rreth 2 ore.
  • Prisni ne mes blueberries te ngelura. Shtojeni ne kane.
  • Mbushni gotat me akull, shtoni drinkun dhe dekorojeni me rrotat e limonit.

Enjoy dhe mos harroni #mePlisNeParis!

#mePlisNeParis (1)

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...

Sallata me laker pakez ndryshe me majonez dhe uthull molle

Koncepti i sallates ne rajonin tone eshte kryesisht i lidhur me thjeshtesine qe kombinojne ...

Pule me ereza, agrume dhe kaperi

Te gjitha recetat qe kemi postuar deri tani kane patur si qellim kryesor nepsin ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...

Linguine Vegjetariane me Patellxhan pikante dhe borzilok

Nje pjate e sezonit e mbushur me perimet, e pershtatshme per vegjetarianet dhe aq ...

Receta klasike: Rizoto milanez

Nëse keni dëgjuar fjalën “rizoto”, padyshim që në një pikë të jetës tuaj mund ...