Si te gatuajme Kulacka ne tigan

E gjithe kjo histori nisi te djelen ne mengjes kur u zgjova me nje neps te theksuar per kulacka. Sic mund ta keni pare nga historia e postimeve te mija, nuk eshte se jam ndonje ekspert i brumerave. Si e tille, per keto nepse, duhet te kosultohesha me shefen ne krye te detyres – “mamanë in charge”.
Pasi me dha direksionet e nevojshme, hoqa te gjitha elementet komplekse edhe e thjeshtova teresisht receten ne menyre qe te arrija te beja dicka edhe mos te rrija pa ngrene.

Nje koment i fundit: ndoshta ju nuk i quani kulacka, por une keshtu jam rritur ti quaj – nese keni nje emer tjeter, me shkruani ne menyre qe ta shtoj edhe ate.

Per 4 persona, do ju duhen:

  • 500 gr miell
  • 1 luge caji kripe
  • 1 luke caji sode buke
  • 300ml kos
  • 1 veze
  • 1 luge gjelle vaj ulliri

Per t’i pergatitur:

  1. Miksoni te gjithe perberesit e thate bashke ne nje tas te madh. Une do te rekomandoja te perdorni tas pasi nuk beni pis edhe nese sjeni mesuar te punoni me miell (si une) e keni me thjesht.
  2. Shtoni perberesit e lengshem.
  3. Filloni edhe miksojini bashke. Nese keni ndonje nga ato mikserat e dores, ato zakonisht kane miksuesen e brumit (ato si spirale qe nuk i keni perdorur ndonjehere – ose te pakten, une si kam perdorur ndonjehere).
  4. Perdorni mikserin deri ne nje fare pike – pastaj duhet te beni duart pis. Punojni pak deri sa te duket si brum, te jete ngjites edhe kaq. Lyejini duart me vaj, beni nje top te madh edhe mbeshtilleni me leter plastike.
  5. Lereni per 30 minuta te rrije.
  6. Ne nje tigan shtoni vaj skuqje (do rekomandoja luledielli ose misri dhe jo ulliri per) edhe vereni te nxehet.
  7. Ndajeni brumin ne topa te vegjel, duke patur parasysh sa te madh e keni tiganin. Ketu duhet ta shihni vete – sipas vendit edhe kuvendi.
  8. Beni duart me pak vaj edhe filloni terhiqni brumin deri sa te hapet ne masen qe doni. Sa me e holle, aq me krokante del.
  9. Gatuajini nje nga nje. Ne parim, gjate kohes qe gatohet njera, filloni hapni tjetren.
  10. Kini parasysh qe kjo nuk eshte nje shkence ekzakte, keshtu mos e vrisni mendjen ti beni perfekte. Vetem nje gje eshte e rendesishme – hapni nja dy vrima ne brum qe te skuqet njetrajtesisht.

Shoqerojini me cfare te doni. Une zakonisht i ha me djath te bardhe, por mund ti hani edhe me nutela, recel ose sheqer pluhur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kungulleshka të mbushura

Perimet e mbushura nuk janë pjatë e panjohur për ne, qofshin këto patëllxhanë, kunguj ...

Rizoto me kërpudha

Ndonëse këtu në Delicious preferohen më tepër recetat e pastave të ndryshme (klikoni këtu ...

Si të përgatisim reçel qershie

Nga të gjithë reçelnat që përgatit ime më, dhe ajo bën vërtet shumë, sepse ...

Fileto pule furre me perime.

Si te gatuajme Fileto pule te furres me perime.

Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta ...

Patate krokante te furres me burrata

Fundjavat e gjata ne kete pjese te botes kane nje gje themelore qe u ...

Receta bazike: Pandispanja

Kemi dashur të ndajmë disa receta tortash me ju, por fatkeqësisht krahas recetës së ...