Nje nga ato ditet qe nuk rrihet ne Tirane pas Exceleve pa fund, dhe zgjidhet shume thjesht me nga ato weekend getaways. Pjese pozitive eshte qe eshte e enjte dhe te gjitha jane gjera qe zgjidhen.

Si per pre-darke, ose post-work, ose gjate-work, ose whatever, Americano eshte nje super aperitiv, ku eshte ekzaktesisht si Negroni, por pa gin.

Ju duhet 1 shot Campari, 1 shot vermuth i embel, uje soda (uje i gazuar por nga ai qe lexon soda water – pasi keto standartet si glina and company nuk jane tamam) dhe nje lekure portokalli.

Hidhni shotin e camparit dhe te vermuthit ne nje gote te gjate (si ne foto) dhe mbusheni me akull. Hidhini sodan siper deri sa te mbushet dhe lekuren e portokallit.

Gjera qe duhet patur parasysh:

  1. Keto cocktaile nuk miksohen – dmth sherbehet pa u trazuar. Uji soda ndihmon ne trazimin e vete cocktailit dhe per ate hidhet ne fund.
  2. Pihen pa pipez.
  3. Shija e camparit do vije duke u forcuar sa me shume pini – do ta kuptoni kur ta pini kete gje 🙂 dhe do me kujtoni
  4. Ska lidhje shume me kete cocktail, por neper lokale kur tu ofrojne gin tonics, pijeni pa pipez per te njejten arsye si me siper 🙂

Enjoy Americanon ne kete zagushi. Dhe nese doni Negroni, e gjeni ketu

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pule e Skuqur ne furre

I keni parasysh ato pulat e skuqura qe dalin neper filma – koncepti i ...

Receta klasike: Waffle!

Një ëmbëlsirë e re që ka fituar popullaritet kohët e fundit është padyshim waffle, ...

Llokume turke

Duhet ta pranojmë që nga Turqia, gjatë gjithë atyre viteve pushtim, kemi marrë edhe ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

Kalcone (Pica e palosur)

Vështirë të mos e njohim krejt si popull këtë gatim. Gjendet në çdo piceri, ...

Pop up receta – E kuqja e vezёs

Jam rritur me kёtё recetё dhe ende e dashuroj. Vetёm e modifikova duke shtuar ...