Kure Hangoveri: Bacon, Veze dhe djathe alla francezet

E dini qe eshte e premte? Dhe java ka ikur ekstrem shpejte? Teorikisht eshte fiks nata qe duhet  me dal pakez fare, por sic do bar ne Tirane, ka nje mini problem te vockel – alkooli eshte tmerr. Keshtu qe te shtunen ne mengjes keni nevoje per nje “ide” se si mund te luftohet hangover nga alkooli I keq dhe/ose alkooli I keq I tepert, qe ne shumicen e rasteve eshte termi I duhur.

Shkenca e hangoverit eshte shume e thjeshte: DUA BUKE! Sandwichet jane zgjidhja me e mire per kete gje.

Ju duhen:

  • Bacon ose pancetta (merrni pancetten se neper supermarkete eshte e prere shume trashe)
  • 3 luge uthull vere
  • 1 luge kafe mustarde (une vdes per Dijon mustard – dhe ju duhet te vdisni per te)
  • 1 luge mjalte
  • Kripe dhe piper I fresket I shtypur
  • Gjalp
  • Buke fshati ose broshe te fresketa
  • Veze
  • Pak gorgonzola (ose djath blu sic quhet
  • Sallate jeshile ose rrenje

Ne nje tigan qe nuk ngjit skuqni bacon deri sa te behet krokant. Nuk ka nevoje per vaj pasi ka mjaftueshem baconi. Hiqeni nga zjarri dhe hidheni ne nje leter kuzhine. Rezervoni 3 luge nga vaji qe ka nxjerre bacon ne nje filxhan. Pastaj  ne nje pjate te thelle rrihni uthullen, mustardern, mjaltin, kripen dhe duke e pikuar hidhni vajin e baconit. Mbajeni kete te ngrohte dhe do ta quajme vinegarete

Tostoni buken. Une preferoj ta tostoj me gjalp ne tigan, por secili ka menyren e vete. Kjo me gjalpe e ben tmerresisht yummy. Skuqni vezen ne zjarr te mesem der isa e bardha te behet sic duhet dhe e verdha eshte akoma e lengshme (sy me pak fjale). Mos harroni kripen dhe piperin kur te jene gati.

Miksoni sallaten, gorgonzolen, baconin dhe ate vinegareten edhe vendosini siper bukes. Vendosni vezen siper dhe mbylleni sandwichin.

Kaq.

Hidratohuni, hani mire dhe pini nje kafe sic duhet.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Si te gatuajme tiramisu ne gota

Problemi im madhor I embelsirave eshte qe duhet te besh goxha qe te dali ...

Tartë “kokëposhtë” me mollë

Pas ëmbëlsirës së djeshme të çuditshme, “Ishujt lundrues”, bërë fund e krye me vezë, ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

Burrata Crispy Baked Patatoes

Long weekend ahead and there is something that we lack in this region – ...

Sallatë me oktapod

Me ardhjen e fundjavës vjen edhe koha për t’iu rikthyer gatimeve të detit, mbase ...