Si te gatuajme Pancakes me Banane te karamelizuara.

Pancakes me banane te karamelizuara

Gjeja perfekte ne mengjes eshte dicka e embel dhe ku ka me mire sesa Pancakes (petulla) me banane te karamelizuara.

Per te pergatitur Petullat do ju duhen:

  • 340 gram miell i zakonshem
  • 240 ml qumesht
  • 2 luge gjelle sheqer
  • 2 luge te vogla caji me sode buke
  • 1/2 luge t vogel caji me kripe
  • 2 luge gjelle me vaj ose gjalp te shtrir
  • 1 veze

Ne nje tas hidhni brenda miellin, kripen, sheqerin dhe perziheni perpara se te shtoni qumeshtin , vajin dhe vezen. Teksa punoni me perberjen kini parasysh qe mos ta punoni me shume sec duhet pasi duhet te kete disa kokrra me miell.

Vendosim tiganin ne zjarr dhe e lyejme me nje pecete me vaj. Hedhim ne te 3-4 luge gjelle nga perberja per 1 petulle. Momenti qe petulla duhet kthyer eshte kur ka formuar buleza neper cepa, zakonisht 1-2 minuta cdo ane. Pasi te mbarojme te gjitha perberjen ath i vendosim ne furre qe te rrijne te ngrohta.

Per te pergatitur bananet e karamelizuara ju duhen:

  • 2 banane
  • 4-6 luge sheqer
  • gjalp

Ne nje tigan hedhim sheqerin dhe e leme ne zjarr derisa te jete shkrir dhe te ket formuar ngjyren e karamelit, me pas e heqim dhe shtyjme 30 gram gjalp. E rivendosim ne zjarr dhe hedhim banane e prere. Shtojme pak uje ne menyr qe mos te behet shume ngjitese dhe e leme ne zjarr per 1-2 minuta te tjera.

Te serviret e nxehte mbi petulla.

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Vongole me verë të bardhë

Midhjet me guaskë të zezë mund të kemi një jetë që i njohim dhe ...

Salca Hollandaise (për vezë Benedict)

Në kulinari, nëse ke thënë “salcë Hollandaise”, ke thënë bashkë me të edhe “vezë ...

Djuner Pitka – Sandwici bullgar me epik qe ekziston

Bullgaria, si shume vende te ballkanit (duke perfshire dhe ne e) krenohemi per disa ...