Per te arritur nje pergatitje sa te me suksesshme te kesaj pjate, orizi duhet te jete gatuar qe nje dite me perpara dhe te lihet ne frigorifer i ftohte.
Per kete recete do ju duhen :
- 200 gram oriz
- 100 gram bizele
- 4 qepe te njoma
- mashurka, bishtaja, brokoli, karrota, etj (opsionale)
- 1 veze
- 2 luge gjelle vaji ulliri
- 2 luge caji salce soje (opsionale)
- 2 luge caji vaji susani (opsionale)
Ne fillim bejme orizin thjeshte, ne nje tenxhere kombinojme orizin me 400 gram uje, shtojme krip/piper dhe e leme ne nxehtesi mesatare per 20 min. E leme te ftohet dhe me pas e futim ne frigorifer per diten e neserme.
Perzjejme vezen me vajin e susanit dhe e hedhim tigan. Ne momentin qe mpikset paksa atehere fillojme ta trazojme dhe copetojme. E heqim dhe e leme menjan.
Ne te njejtin tigan hedhim vajin e ullirit dhe perimet te cilat i leme derisa te jene pothuaj te bera. Me pas shtojme vezet dhe orizin dhe pasi i trazojme shtojme salcen e sojes (e cila ruan rolin e kripes).
Sherbehet e nxehte .