Si te gatuajme Oriz te ftohte me perime dhe veze.

Oriz i ftohte me Perime dhe Veze

Per te arritur nje pergatitje sa te me suksesshme te kesaj pjate, orizi duhet te jete gatuar qe nje dite me perpara dhe te lihet ne frigorifer i ftohte.

Per kete recete do ju duhen :

  • 200 gram oriz
  • 100 gram bizele
  • 4 qepe te njoma
  • mashurka, bishtaja, brokoli, karrota, etj (opsionale)
  • 1 veze
  • 2 luge gjelle vaji ulliri
  • 2 luge caji salce soje (opsionale)
  • 2 luge caji vaji susani (opsionale)

Ne fillim bejme orizin thjeshte, ne nje tenxhere kombinojme orizin me 400 gram uje, shtojme krip/piper dhe e leme ne nxehtesi mesatare per 20 min. E leme te ftohet dhe me pas e futim ne frigorifer per diten e neserme.

Perzjejme vezen me vajin e susanit dhe e hedhim tigan. Ne momentin qe mpikset paksa atehere fillojme ta trazojme dhe copetojme. E heqim dhe e leme menjan.

Ne te njejtin tigan hedhim vajin e ullirit dhe perimet te cilat i leme derisa te jene pothuaj te bera. Me pas shtojme vezet dhe orizin dhe pasi i trazojme shtojme salcen e sojes (e cila ruan rolin e kripes).

Sherbehet e nxehte .

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Kukurec

Këtë fundjavë Pashkësh ortodokse kemi zgjedhur vetëm receta tradicionale greke, jo të padëgjuara nga ...

Pule e Skuqur ne furre

I keni parasysh ato pulat e skuqura qe dalin neper filma – koncepti i ...

Tost me dardhe, spec djeges dhe gjalp

Ok keto tostet jane fantastike! Pse do do thoni ju? Sepse shume thjesht i ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...