Si te gatuajme Oriz te ftohte me perime dhe veze.

Oriz i ftohte me Perime dhe Veze

Per te arritur nje pergatitje sa te me suksesshme te kesaj pjate, orizi duhet te jete gatuar qe nje dite me perpara dhe te lihet ne frigorifer i ftohte.

Per kete recete do ju duhen :

  • 200 gram oriz
  • 100 gram bizele
  • 4 qepe te njoma
  • mashurka, bishtaja, brokoli, karrota, etj (opsionale)
  • 1 veze
  • 2 luge gjelle vaji ulliri
  • 2 luge caji salce soje (opsionale)
  • 2 luge caji vaji susani (opsionale)

Ne fillim bejme orizin thjeshte, ne nje tenxhere kombinojme orizin me 400 gram uje, shtojme krip/piper dhe e leme ne nxehtesi mesatare per 20 min. E leme te ftohet dhe me pas e futim ne frigorifer per diten e neserme.

Perzjejme vezen me vajin e susanit dhe e hedhim tigan. Ne momentin qe mpikset paksa atehere fillojme ta trazojme dhe copetojme. E heqim dhe e leme menjan.

Ne te njejtin tigan hedhim vajin e ullirit dhe perimet te cilat i leme derisa te jene pothuaj te bera. Me pas shtojme vezet dhe orizin dhe pasi i trazojme shtojme salcen e sojes (e cila ruan rolin e kripes).

Sherbehet e nxehte .

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Torta “Sacher”

Më lejoni t’ju tregoj për një nga tortat e mia më të preferuara, krijuar ...

Linguine me karkaleca, domate dhe spinaq ne salce gjalpi me hudhra

Une e di qe specialitetet indiane dhe te lindjes te mesme jane fantastike, por ...

Koncetrat Limoni me Xhinxher

Eshte bere nje gje super e famshme keto kohe ne fakt uji me kastravec, ...

Patate krokante te furres me burrata

Fundjavat e gjata ne kete pjese te botes kane nje gje themelore qe u ...

Zabaglione me luleshtrydhe

Zabaglione, kjo ëmbëlsirë italiane, është tejet elegante si në prezantim, ashtu edhe në shije. ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...