Zor se ka shqiptar që nuk e njeh këtë “salcë”, ardhur nga shteti fqinj Greqia. Qoftë e përhapur mbi piten e sufllaqes, qoftë lënë mënjanë në një pjatancë të vogël në tryezën e natës së Vitit të Ri, xaxiqi e ka gjetur vendin e tij edhe në Shqipëri. Mund të duket budallallëk ta bësh këtë pyetje, por a e njihni xaxiqin aq shumë sa ta përgatisni vetë?

Rrëmbeni kosin, kastravec, kopër, hudhër etj., sepse sot do të mësojmë recetën e tij. Mund ta shoqëroni xaxiqin me pite (receta ndodhet këtu), si dhe për të shoqëruar mishra të pjekur thjeshtë. Sigurisht, edhe një fetë bukë lyer me xaxiq është fantastike!

Për më tepër receta salcash, klikoni këtu.

Përbërësit
1 kastravec mesatar, i qëruar dhe i grirë hollë
2 thelbinj hudhër të grirë hollë
1 lugë vaj ulliri
500 gr kos
2 lugë kopër e grirë
1 lugë lëng limoni

Përgatitja
1. Përzieni thelbinjtë e hudhrës me vajin e ullirit. Po ashtu, kastravecit të grirë shtojini pak kripë dhe përziejini mirë. Kullojini kastravecit ujin që mund të ketë.
2. Shtoni kastravecin te hudhra me vaj, më pas hidhni gjithçka te kosi, duke përzier derisa të përhapen njëtrajtësisht.
3. Shtojini kosit koprën e grirë dhe lëngun e limonit, dhe përzieni gjithçka mirë.
4. Mbulojeni salcën me fletë celofani transparente dhe lëreni të ftohet në frigorifer për rreth 1 orë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Nachos te bera ne shtepi

Nachos të bëra në shtëpi, janë një qasje e lezetshme për ti bërë në ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Fundjava si Smoothie

Fundjava ne gote.

Fundjava niset ne menyre te perkryer me nje smoothie energjike. Ne nje mikser hidhni: ...

Gatuaj pa Receta Seria 4: Mengjes Vegan me kale dhe tempeh

Ok, une nuk jam vegan, te jemi realist, duket nga postimet e mija por ...

Roasted tomatoes & goat cheese toast

There is something about toasted bread that has always had my fancy. From simple ...