Si te gatuajme Fileto Pule Tikka Masala.

Fileto pule Tikka Masala

Fileto Pule Tikka Massala eshte nje gatim tradicional indian shume i perhapur neper bote. Kjo pjate ka formen e gjelles me nje salce kremoze, pikante dhe ngjyr portokalli.

Per te gatuar kete pjate ju nevojiten:

  • 6 thelpinj hudher
  • 4 luge caji xhinxher i prere holle
  • 4 luge caji turmeric
  • 2 luge caji garam masala
  • 2 luge caji koriander
  • 2 luge caji kumin
  • 500 gram kos
  • 1 luge gjelle kripe
  • 1 kile gjokse pule, te prere ne gjysem
  • 3 luge vaj ulliri
  • 1 qepe te grire holle
  • 80-100 gram tomato paste
  • 1/2 luge caji piper i kuq
  • 8 kokra domate te prera
  • 2 gota qumesht
  • 4 luge majdanoz.

Ne nje tas hedhim hudhren, turmeric, garam masala, koriander, kumin dhe e perzjejme. Ne nje tas tjeter hedhim kosin, kripe dhe gjysmen e perzjerjes se errezave, me pas shtojme pulen duke e perzier. Pula lihet te marinohet per 4-6 ore ne frigorifer.

Ne nje tigan hedhim qepen, salcen e domates, piperin derisa qepa te jet zbutur. Shtojme gjysem e mbetur nga perzjerrja e erreza dhe e leme te gatuhet derisa tigani ka marr nje ngjyre si kafe ne fund. Shtojme domatet e prera, e cojme perberjen deri ne valim dhe me pas e ulim zjarrin dhe e leme te ne valim te bute per 8-10 minuta duke e trazuar here pas here ne menyre qe te marrim cfare eshte ngjitur ne fund.

Me pas shtojme qumeshtin, cilatron dhe e leme te trashet per 30-40 min.

Ne nje tave hedhim vendosim copat e pules pasi i leme te kullojne per 5-10 min dhe i fusim ne furren e nxehur ne 220 grade. dhe i leme derisa pula te marri nje faqe (te mpisket paksa) zakonisht duhet diku tek 15 minuta.

E nxjerrim pulen, e presim ne copeza me te vogla dhe e hedhim ne salcen e pergatitur per tu gatuar dhe 10-15 minuta te tjera.

Gjella keshillohet te hahet e ngrohte dhe e servirur me oriz te thjeshte.

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Burrata Crispy Baked Patatoes

Long weekend ahead and there is something that we lack in this region – ...

Cupcakes me Nutella dhe fruta pylli

Te dalim pak tek tema e embelsirave, mbase tema e preferuar e te gjitheve. ...

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...

Kek “Bjondinat”

Më ra në sy kjo ëmbëlsirë ndërsa kisha humbur në Youtube, në labirintin e ...

Tershere e nates.

Te gjithe e dine qe mengjesi eshte nje nga momentet me pertace te dites. ...

Biskota me xhenxhefil

Nuk e di ç’mendim keni për xhenxhefilin, por është besimi im se shqiptarët duhet ...