Negroni: Aperitivi Superior

Eshte e premte dhe e premtja do pakez alkool para darke, vere gjate darkes, alkool pas darke dhe pastaj akoma me shume alkool gjate nates. Ne do ta nisim nga ajo e para pasi ajo vjen tani tani per disa ore. Apertivet (lexo: para ushqimit) jane nje nder pijet alkoolike me interesante te kesaj bote – pasi kane ne qellim qe te te hapin oreksin, heqin lodhjen e dites ne menyre qe ta shijoni darke sic duhet dhe ne fund te fundit, tu japing nje buzz te kendshem – qe te jeni me rehat.

Kjo recete eshte shume e thjeshte – Negronit jane te formes 1-1-1. 1 pjese gin, 1 pjese vermouth dhe 1 pjese Campari te kuqe. Hidhini ne nje shaker (ose kavanoz te madh nese nuk keni shake) plot me akull dhe trazojeni me nje luge me bisht te gjate per rreth 30 sekonda (kujdes: trazojeni me luge, dhe mos e shake pasi aty eshte e gjithe puna). Pergatisni nje gote te shkurter (quhen “rocks glass” pasi kryesisht pihet whiskey on the rocks neper keto gota – Kujdes: jo gota konjaku – snifters) dhe mbusheni me akull. Kulloni cocktailin e trazuar qe eshte super I ftohte. Prisni lekuren e nje portokalle dhe I jepni nje twist siper drinkut qe te leshoje ato vajrat e lekures. Dekorojeni me feta portokalli te prera shume holle.

Me lejoni tu kujtoj Kujdeset qe duhet te keni parasysh:

Mos e shake por trazojeni me nje luge te gjate

  • Trazojeni mire ne shakerin me akull qe te ulet temperature e cocktailit ne maksimum pasi kur ta kulloni ne gote per ta sherbyre, nuk duam te shkrije akulli dhe te pijme cockatil te holluar me uje
  • Mos perdorni gota konjaku por gota te shkurtra
  • 2-3 eshte sasia e rekomanduar pasi me shume ju fryn dhe nuk pini dot vere

(po po e di, duhet te pini ne menyre pergjegjeshme dhe mos t’i jepni makines)

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe ...

Si te gatuajme Fileto Vici ne tigan

Kam pershtypjen qe nese keni lexuar postimin e fundit, Receten Biftek me gjalp dhe perime ...

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...

Cheesecake me oreo dhe Nutella e papjekur

Njёra ndёr shoqet mё tё mira pati datёlindjёn kёtё jave, kёshtu qё vendosa ta ...

Tost me Fiq, mjalte dhe filadelfia

Sapo pashe ne dyqanin e lagjes fiq qe dmth eshte koha per te eksperiementuar ...

Bon-bone vegan dhe te papjekura carobi

Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur ...