Shkopa Mozzarella

Keto jane nga ato recetat “si neper filma” qe jane per te lepire gishtat. Nje super snack, kur keni njerez verdalle, dhe/ose kur skeni ca beni ne shtepi.

  • Mozzarella (jo topa, por mocarela nga ajo qe perdoret per pica)
  • miell
  • veze
  • pakez qumesht
  • therrime buke
  • pak hudher e grire
  • pak borzilok i thate
  • pak majdanoz
  • vaj per te skuqur
  • kripe
  • salce marinara per dipping qe beheme heren e fundit

Pergatitja:

  • Prisni mocarelen ne copa sic presim patatet e skuqura.
  • Ne nje pjate te ceket vedoshni miellin
  • Rrihni vezet dhe qumeshtin ne nje pjate te ceket gjithashtu.
  • Miksoni erezat me therrimet e bukes.
  • Ne kete pike, duke marre copat e mocareles nje nga nje, ngjyejini ne mikset me rradhen: miell, miksin e vezes dhe therrimet e bukes – kete gje bejeni dy here, me secilin nga shkopat.
  • Vendosini ne nje tave te vogel dhe futeni ne frigorifer, ne pjesen e ngrirjes. Lereni te pakten 1 ore.
  • Ne nje tigan te thelle, hidhni vaj per te skuqur. Kini parasysh qe duhet te kete mjaftueshem vaj qe te mbulohet i gjithe shkopi.
  • Nxeheni MIRE vajin – eshte teper i rendesishem si hap
  • Skuqini per rreth 2-2 minuta e gjysem duke i kthyer here par here.
  • Pasi te jene bere vendosini ne nje pjate me letra kuzhine qe te hiqni vajin e tepert.
  • Marinojeni me kriper sa jane mjaftueshem te nxehta.
  • Sherbejini me salce marinara

Kaq

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads