Shkopa Mozzarella

Keto jane nga ato recetat “si neper filma” qe jane per te lepire gishtat. Nje super snack, kur keni njerez verdalle, dhe/ose kur skeni ca beni ne shtepi.

  • Mozzarella (jo topa, por mocarela nga ajo qe perdoret per pica)
  • miell
  • veze
  • pakez qumesht
  • therrime buke
  • pak hudher e grire
  • pak borzilok i thate
  • pak majdanoz
  • vaj per te skuqur
  • kripe
  • salce marinara per dipping qe beheme heren e fundit

Pergatitja:

  • Prisni mocarelen ne copa sic presim patatet e skuqura.
  • Ne nje pjate te ceket vedoshni miellin
  • Rrihni vezet dhe qumeshtin ne nje pjate te ceket gjithashtu.
  • Miksoni erezat me therrimet e bukes.
  • Ne kete pike, duke marre copat e mocareles nje nga nje, ngjyejini ne mikset me rradhen: miell, miksin e vezes dhe therrimet e bukes – kete gje bejeni dy here, me secilin nga shkopat.
  • Vendosini ne nje tave te vogel dhe futeni ne frigorifer, ne pjesen e ngrirjes. Lereni te pakten 1 ore.
  • Ne nje tigan te thelle, hidhni vaj per te skuqur. Kini parasysh qe duhet te kete mjaftueshem vaj qe te mbulohet i gjithe shkopi.
  • Nxeheni MIRE vajin – eshte teper i rendesishem si hap
  • Skuqini per rreth 2-2 minuta e gjysem duke i kthyer here par here.
  • Pasi te jene bere vendosini ne nje pjate me letra kuzhine qe te hiqni vajin e tepert.
  • Marinojeni me kriper sa jane mjaftueshem te nxehta.
  • Sherbejini me salce marinara

Kaq

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Rizoto me kërpudha

Ndonëse këtu në Delicious preferohen më tepër recetat e pastave të ndryshme (klikoni këtu ...

Brownie vegane (sërish të shijshme)

Kam konsideruar seriozisht që ta provoj kuzhinën vegane, me hovin që ka marrë vitet ...

Tapas: Gambas Al Ajillo | Karkaleca me Hudhra super te thjeshta

Post fundjaves te tejmbushur me mish te pafundem (eshte nje definçence e jona – ...

Receta bazike: Krem pastiçerie

Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm ...

French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te ...

Receta klasike: Tiramisu!

Personalisht, jam fanse e madhe e ëmbëlsirave me ëmbëlsi dhe hidhësi brenda tyre. Nuk ...