Shkopa Mozzarella

Keto jane nga ato recetat “si neper filma” qe jane per te lepire gishtat. Nje super snack, kur keni njerez verdalle, dhe/ose kur skeni ca beni ne shtepi.

  • Mozzarella (jo topa, por mocarela nga ajo qe perdoret per pica)
  • miell
  • veze
  • pakez qumesht
  • therrime buke
  • pak hudher e grire
  • pak borzilok i thate
  • pak majdanoz
  • vaj per te skuqur
  • kripe
  • salce marinara per dipping qe beheme heren e fundit

Pergatitja:

  • Prisni mocarelen ne copa sic presim patatet e skuqura.
  • Ne nje pjate te ceket vedoshni miellin
  • Rrihni vezet dhe qumeshtin ne nje pjate te ceket gjithashtu.
  • Miksoni erezat me therrimet e bukes.
  • Ne kete pike, duke marre copat e mocareles nje nga nje, ngjyejini ne mikset me rradhen: miell, miksin e vezes dhe therrimet e bukes – kete gje bejeni dy here, me secilin nga shkopat.
  • Vendosini ne nje tave te vogel dhe futeni ne frigorifer, ne pjesen e ngrirjes. Lereni te pakten 1 ore.
  • Ne nje tigan te thelle, hidhni vaj per te skuqur. Kini parasysh qe duhet te kete mjaftueshem vaj qe te mbulohet i gjithe shkopi.
  • Nxeheni MIRE vajin – eshte teper i rendesishem si hap
  • Skuqini per rreth 2-2 minuta e gjysem duke i kthyer here par here.
  • Pasi te jene bere vendosini ne nje pjate me letra kuzhine qe te hiqni vajin e tepert.
  • Marinojeni me kriper sa jane mjaftueshem te nxehta.
  • Sherbejini me salce marinara

Kaq

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Karkaleca pikantë me arrë kokosi

Duket se shqiptarët e kanë zakon t’i ruajnë gatimet e detit për në fundjavë, ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...

Tapas: Gambas Al Ajillo | Karkaleca me Hudhra super te thjeshta

Post fundjaves te tejmbushur me mish te pafundem (eshte nje defincence e jona – ...

Petulla me çokollatë, nga Gordon Ramsay

Ndër shefat më të njohur dhe më intimidues në botë, Gordon Ramsay e ka ...

Gatuaj pa Receta Seria 5: Mengjes Japonez qe me ne fund mund ta beni ne shtepi

Ushqimi japonez, eshte I preferuari im – qe nga konceptet qe kane per menyren ...

Bon-bone vegan dhe te papjekura carobi

Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur ...