Ndonëse jam fanse e çokollatës se zezë apo me qumësht më tepër, nuk e mohoj që edhe çokollata e bardhë ka lezetin e saj. Më kujton pak a shumë qumështin e kondensuar, dhe nuk ka njeri që t’i thotë “jo” atij qumështi, aq i shijshëm sa është.
Sot do të marrim çokollatën e bardhë të pafajshme, dhe do t’i shtojmë pak liker Cointreau, për t’i bërë gjërat më “spicy”. Si gjithmonë, kur përzihet alkooli në mes, mos harroni t’i mbani ëmbëlsirat larg fëmijëve.
Përbërësit (për 4-6 persona)
100 gr çokollatë e bardhë
4 të verdha vezësh
40 gr sheqer
2 lugë xhelatinë, e tretur në 3 lugë ujë
Gjysmë gote liker Cointreau
215 ml ajkë për t’u rrahur
Përgatitja
- Tretni në banjomari çokollatën duke vendosur tasin me të sipër një tenxhereje me ujë mbi zjarr. Kini kujdes që uji të mos ziejë.
- Rrihni të verdhat e vezëve me sheqer derisa të zbardhen dhe të bëhen shkumë. Shtojini çokollatën e shkrirë dhe xhelatinën e tretur në ujë.
- Shtoni edhe likerin dhe përziejini. Rrihni pak ajkën, dhe shtojeni në përzierje sapo të jetë ftohur.
- Kremin hidheni në 4-6 kupa individuale dhe ftohini në frigorifer për 4 orë përpara se t’i shërbeni. Përdorni bajame për garniturë.
Show Comments (0)