Një nga gjërat bazë që duhet të dini në gatim është se si të gatuani frutat e detit (krahas pastrimit të peshkut, por kjo është për një tjetër postim).

Midhjet janë ndër gatimet më popullore, dhe me të drejtë, pasi jo vetëm janë të shijshme, por edhe të thjeshta për t’u gatuar. Mos u trembni nga guaska e tyre e zezë, pasi nën veprimin e zjarrit, midhjet “dorëzohen” vetë për ju.

 

Përbërësit (për 6 veta)

1.2 kg midhje

4 lugë vaj ulliri

2 thelpinj hudhër

Gjysmë gote verë e bardhë

Kripë e piper

Lëngu i një limoni

 

 

Përgatitja

  1. Kruajini mirë guaskat e midhjeve, lajini dhe shpëlajini disa herë. Vendosni në zjarr një tigan të mesëm me vaj dhe hudhrën e shtypur.
  2. Pas 1 minute shtoni midhjet dhe çojeni pak flakën. Kriposini, hidhuni piper dhe lagini me verë.
  3. Mbulojini midhjet me kapak dhe lërini në zjarr derisa të hapen guaskat. Duhen 6-10 minuta.
  4. Fikni zjarrin, hiqni lëngun e tepërt të gatimit dhe spërkatini me lëng limoni. Shërbejini menjëherë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...

Biskota të shkrifëta me gjalpë

Thonë që gjalpi është sekreti i jetës. Të paktën, kështu kam dëgjuar në filmin ...

Fiksimi Peanut Butter: Biskota me Gjalp Kikirikesh

Ok, kur vjen puna per embelsira, une jam pakez skeptik dhe kam disa probleme ...

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...

Jufka me pule ne tenxhere

Kjo eshte nje nga menyrat me the thjeshta per te bere jufka me pule ...

Krem limoni, ëmbëlsira më e thjeshtë në botë!

Të jemi të sinqertë, ëmbëlsirat janë nga gatimet më të vështira për t’u përgatitur. ...