Krem limoni, ëmbëlsira më e thjeshtë në botë!

Të jemi të sinqertë, ëmbëlsirat janë nga gatimet më të vështira për t’u përgatitur. Secila do kohën e saj (të përpiktë), si dhe përbërësit e saj që mund të të gjenden ose jo në shtëpi.

Receta e ëmbëlsirës së sotme do të përmbajë vetëm 4 përbërës, të cilët domosdoshmërisht i keni në dollapin tuaj. Nëse nuk i keni, duhet të bëni pazaret menjëherë!

Ëmbëlsira është një krem limoni, dhe ne na pëlqen ta titullojmë si “ëmbëlsirën më të thjeshtë në botë”.

 

Përbërësit (për 4-6 persona)

125 gr sheqer kokërr ose pluhur

125 gr miell

Lëvorja e grirë e 2 limonave

1 litër qumësht

 

Përgatitja

  1. Në një tenxhere të madhe hidhni sheqerin, miellin dhe lëvoren e limonit. Hidhni ngadalë qumështin duke bërë kujdes që të mos formohen kokla.
  2. Vëreni tenxheren në zjarr të avashtë dhe çojeni në zierje, duke e përzier vazhdimisht. Lëreni të ziejë për 1 minutë, pastaj hiqeni nga zjarri dhe hidheni në një stampë, keku ose pufkash (cupcake).
  3. Kur përzierja të jetë ftohur, transferojeni në frigorifer për 2 orë, së paku. Ëmbëlsirën shërbejeni të ftohtë, me fruta ose lëvore limoni si zbukurim.

 

PS: Nëse dëshironi, këmbeni lëvoren e limonit me pluhur kakao të hidhur, për të realizuar një krem çokollatë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Receta bazike: Pulë e skuqur

E hasa këtë recetë me emrin Pula “Maryland”, dhe  ekziston vërtet një gatim i ...

Tost me djathe dele dhe domate te furres

Buka e thekur ka dicka, qe perhere eshte nje nder gjerat me te mira ...

Si te bejme krepa: Krep me Nutella dhe Banane

I keni parasysh ato krepat e petroninit? Doni te dini si behen? Do ju ...

Tortë me fruta pylli

Të hidhemi nga anët e shëndetshme të gatimit tani, me që u bënë disa ...

Krem çokollatë me Kahlua

Krahas ëmbëlsirave me pullë jeshile, pra të konsumueshme edhe nga fëmijë (siç është e ...

Petulla amerikane me çokollatë

Këto petulla të fryra, të buta, me vrimë në mes dhe me çokollatë përsipër ...