E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë.

Për më tepër, në këtë mes nuk kemi të bëjmë me gjë tjetër veçse me fruta (me sheqer), dhe është më argëtuese t’i konsumosh ato në trajtë akulloreje!

 

Përbërësit (për 6 persona)

70 ml lëng limoni

450 gr mjedra të freskëta

250 gr sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

Për të përgatitur sorbeton, ju duhet vetëm të shtoni përbërësit në një mikser dhe t’i përzieni derisa të bëhet një masë homogjene.

Hidheni masën në një kuti plastike dhe mbajeni në frigorifer, derisa të ngrijë.

Shërbejeni si akullore.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kanë Margarita pak spicy me kastravec

Buddha cfare vape! A eshte normale? Ne mes te shkurtit duhet te benim namin ...

Si te gatuajme Sufle Spinaqi

Kjo eshte nga ato recetat teper borgjeze por qe ngelet aq e thjeshte ne ...

Krahe pule stil thai

Stina e nxehte e veres dhe mbasditet me temeperatura te tmerrshme jane fantastike per ...

Puding me avokado dhe çokollatë

Kombinim i çuditshëm? Ja që funksionon! Kur mund ta përziejmë çokollatën me spec të ...

VEGAN: Muffins me Thana dhe tershere

E keni parasysh qe here pas here duhen keto gjerat Vegan? Ju duhen: 3 ...