E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë.

Për më tepër, në këtë mes nuk kemi të bëjmë me gjë tjetër veçse me fruta (me sheqer), dhe është më argëtuese t’i konsumosh ato në trajtë akulloreje!

 

Përbërësit (për 6 persona)

70 ml lëng limoni

450 gr mjedra të freskëta

250 gr sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

Për të përgatitur sorbeton, ju duhet vetëm të shtoni përbërësit në një mikser dhe t’i përzieni derisa të bëhet një masë homogjene.

Hidheni masën në një kuti plastike dhe mbajeni në frigorifer, derisa të ngrijë.

Shërbejeni si akullore.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Salca Hollandaise (për vezë Benedict)

Në kulinari, nëse ke thënë “salcë Hollandaise”, ke thënë bashkë me të edhe “vezë ...

Molle e pjekur me arra

U riktheva ditën e djeshme në qytetin tim të lindjes, Elbasan. Tashmë qyteti është ...

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...

Special: Dinner for two made at home for Valentines

Happy Valentine’s Day – the yet so commercialized but still one of those days ...

Biskota me çokollatë (perfekte për mëngjes)

Ua dëgjojmë shpesh amerikanëve si term “chocolate chip cookies”, dhe me shumë mundësi këto ...