E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë.

Për më tepër, në këtë mes nuk kemi të bëjmë me gjë tjetër veçse me fruta (me sheqer), dhe është më argëtuese t’i konsumosh ato në trajtë akulloreje!

 

Përbërësit (për 6 persona)

70 ml lëng limoni

450 gr mjedra të freskëta

250 gr sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

Për të përgatitur sorbeton, ju duhet vetëm të shtoni përbërësit në një mikser dhe t’i përzieni derisa të bëhet një masë homogjene.

Hidheni masën në një kuti plastike dhe mbajeni në frigorifer, derisa të ngrijë.

Shërbejeni si akullore.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Krem karamel

E quajmë krem karamel, por emri origjinal i kësaj ëmbëlsire është në fakt “flan”. ...

Rizoto me kërpudha

Ndonëse këtu në Delicious preferohen më tepër recetat e pastave të ndryshme (klikoni këtu ...

Biskota vegane me çokollatë

Dieta vegane sot nuk shihet me atë paragjykim që shihej në fillimet e saj ...

Pasta me Domate te fresketa, Borzilok & Parmesan

Kjo eshte nje nga ato recetat e gjysheve dhe/ose ato pjatat me pasta al ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...