E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë.

Për më tepër, në këtë mes nuk kemi të bëjmë me gjë tjetër veçse me fruta (me sheqer), dhe është më argëtuese t’i konsumosh ato në trajtë akulloreje!

 

Përbërësit (për 6 persona)

70 ml lëng limoni

450 gr mjedra të freskëta

250 gr sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

Për të përgatitur sorbeton, ju duhet vetëm të shtoni përbërësit në një mikser dhe t’i përzieni derisa të bëhet një masë homogjene.

Hidheni masën në një kuti plastike dhe mbajeni në frigorifer, derisa të ngrijë.

Shërbejeni si akullore.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Extremely Addictive Peanut Butter and Jelly French Toast

Peanut butter and jelly is a matter of life and death foodgazm – you ...

Kek me cokollate per 2 minuta

Embelsirat jane pak te veshtira ne mendjen time keshtu qe embelsirat e vetme qe ...

Tart me caramel dhe cokollate te shkrire

Nje recete e perjetshme – koncepti I tartit qe mbushet me cdo gje. Kesaj ...

Qofte vegane Falafel

Me perhapjen e veganizimit, degjojme gjithnje e me teper “falafel, falalel”… po çfarë janë ...