7 Rregulla per nje cheesecake persembari

Cheesecake ne mendimin tone jo-profesional jane dhurata e natyres duke kombinuar djath dhe torte bashke, por aq e thejshte sa eshte per tu bere aq ka dhe gabime te cilat jane goxha te rendeishme per tu marre parasysh.

Ndiqni 7 Rregullat e te berit nje cheesecake persembari qe jane:

1 – Asnjehere por asnjhere mos e lini pa e shtypur koren qe te jete mire e ngjeshur.

Mungesa e kesaj te fundit ndikon ne menyre te drejtperdrejte ne qendrueshmerine dhe aftesine qe ka per tu pjekur njetrajtesisht. Perdorni fundin e nje gote per te shtypur dhe ngjeshur koren e e cheesecake

2 – Kur themi me temperature ambienti, do te thote temperature ambienti.

Perberesit kane nje problem madhor per tu kombinuar nese kane nje temperature frigoriferi. Lerini perberesit gjate gjithe nates jashte, ose te pakten 2 ore ne banak. Te gjitha perberesit do te thote te gjithe perberesit.

3 – As mos u lodhni ti beni miksimet me pirun ose mikser dore.

Ka nje ndryshim madhor nese I vendosni ne blender pasi te gjitha perberesit behen bashke sic duhet, skeni grumbullime te panejvojshme etj etj. Me besoni – mund ta provoni ndryshimet.

4 – Kujdes me vezet!

Nese perdorni shume veze, kur cheesecake-u piqet, ka rezik te piqet me shume sec duhet dhe te formohen te ashtuquajtura “kanione te cheesecake”

5 – Rezitsojini deshires per ta pjekur me shume sec duhet.

Qendra duhet te jete akoma si e levizshme dhe ngjyra nuk duhet te jete ne te kafte por e bardhe. Cheesecake edhe pasi e nxjerrim nga furra, vazhdon e piqet vete, ndaj lihet te ftohet dhe te rrije per rreth 2 ore. Mbani nje  temperature te ulet dhe merrni Kohen tuaj.

6- Avash avash – tregohuni te duruar.

Ne menyre qe te dali sic duhet te ftohet teresisht ne banak qe te arrije temperature ambienti dhe te rrije minimalisht 2 ore ne frigorifer.

7 – Prerja eshte shkence me vete

Thiken futeni ne uje te nxehte dhe pastaj priteni. Lajeni pas cdo prerje. E kuptoj qe eshte pune extra, por ska zgjidhje tjeter – Fetat e cheesecake dalin perfekte dhe duket ashtu sic duhet – sepse ne fund te dites, do ti beni foto, ti shtoni filtra dhe ta nxirni ne insta 😛

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Tortë me gjizë dhe fruta pylli

Receta e sotme nuk kërkon fort mund për t’u përgatitur, po të përjashtojmë pandispanjën ...

Ëmbëlsira me luleshtrydhe dhe maskarpone

Djathi e ka gjetur prej kohësh vendin e tij në ëmbëlsira, po të mendojmë ...

Tarta të vogla me çokollatë

Mendonim t’ju jepnim recetën e një ëmbëlsire nga Franca, tejet të bukur në pamje, ...

Fettuccine me pule dhe salce alfredo

Nje nder gjerat me interesante dhe te thjeshta per te gatuar jane pastat dhe ...

Tosti me i mire ne bote – Tost me Avokado

Kjo recete ska as shkence as as njohuri te zgjeruara ne fushen e kulinarise. ...