Makarona guacka per nje person ne nje tigan me pancete, domate dhe djath blu.

Gjithcka ne nje tigan. Masa eshte vetem per nje person. Nese doni te gatoni dicka vetem per vete, ja ku u zgjidh

Përbërësit:

  • Gjysma e një paketë makarona guacke.
  • 4-6 shirita pancete te prera ne kubik.
  • 100-150 gram djathë blu.
  • 1 litër ujë.
  • Cherry ose domate normale, te prera ne kubik.
  • Kripe dhe piper.
  • Vaj ulliri.
  • Hudhra, te prera imët.

Metoda:

Skuqim copat e pancetes derisa ato te behen krokante dhe me pas I heqim. Ne njejtin tigan hedhim

domatet, hudhrat, makaronat guacke, kripe, pepper dhe ujin. I lem te zjarr derisa te fillojne te vlojne dhe

pastaj trazojme vazhdimisht derisa makaronat te jene bere al dente dhe uji te ket avulluar. Me pas

shtojme ne tigan panceten dhe djathin blu dhe menjehere I hedhim ne pjat. Shtoni kripe dhe piper sipas

deshires.

Ju befte mire!!!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Si të përgatisim xaxiqi

Zor se ka shqiptar që nuk e njeh këtë “salcë”, ardhur nga shteti fqinj ...

Banane me çokollatë & sprinkles

Gjithmonë duam rezultatin më të mirë me mundin më të pakët, dhe gatimi nuk ...

Receta klasike: Tiramisu!

Personalisht, jam fanse e madhe e ëmbëlsirave me ëmbëlsi dhe hidhësi brenda tyre. Nuk ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...