Provençal tuna – Tost me sallate toni e mbuluar me djath te shkrire

Ne kendveshtrimin tim, sallata e tonit lidhet shume me tuna salad sandwich sic behet pertej oqeanit, por qe perhere ka patur nje problem, dicka qe i mungonte, ose dicka qe ishte me shume – ose ose ndonjehere kishte shume majonez.

Para disa javesh hengra nje Provençal Tuna ne nje bakery franceze poshte vendit ku po rrija, e cila ishte, e thene teper thjeshtesisht, magjike.

Ne konceptin amerikan te tuna sandwich, ka shume selino, dhe toni eshte pak i thate (pasi tonin ne vaj ulliri nuk para e perdorin per kete gje) kurse ne konceptin francez (ose zvicerano francez ne kete rast) toni ishte i bute, dallohej shija, dhe selinoja me shije te forte ishte zvendesuar me kaperi (dhe shume pak).

Pergatitja

  • Nje konserve toni nga ato te medhate me vaj ulliri
  • cerek spec i kuq i prere ne kubike te vogla
  • pjesa jeshile e 1 qepeve te njoma, te prera ne kubike te vogla
  • 2 luge te vogla kapers te prera ne copa
  • koper i fresket
  • 2 luge majonz
  • lengun e gjysem limoni
  • feta te nje buke te mire – do ju keshilloja ndonje ciabatta ose ndonje lloj buke fshati (buka eshte TEPER e rendesishme)
  • vaj ulliri
  • farat e specit djeges
  • feta djathi te bute (nga ato per tost – ma veni nje nder, shkoni merrni feta mocarela

Pergatitja

  • Nxehni furren ne 250 grade
  • Ne nje tas te madh hidhni tonin pasi te keni hequr nje pjese te vajit te ullirit (jo te gjithen)
  • Hidhni specat, qepet e njoma, koperin e prere dhe kaperit
  • Shtoni dhe farat e specit djeges dhe majonezin dhe trazojeni mire.
  • Tani ne kete pjese une e quaj nje nder gjerat me kryesore te tostit
    • E para e punes, lujeni buket me vaj ullirit dhe vendosni ne furre, ne pjesen e siperme ne 250 grade per rreth 1 minute. Sa te marri nje ngjyre.
    • E dyta, nxirrni buken, ne pjesen me te thekur, hidhni sallaten e tonit, mbulojeni me djathin e bute ne gjysmat e bukeve.
    • Vendoseni ne furre deri sa djathi te shktrihet dhe cepat e djathit te fillojne te ndyshojne ngjyre.
    • Nxirreni nga furra, dhe bejini sandwiche.
  • Gati.

Dhe pastaj me thoni, a ja vlen a sja vlen?

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta nga Orienti: Veze te skuqur me oriz, qepe te njoma dhe avokado

Recete qe as nuk quhet as recete pasi eshte fantastikisht e thjeshte dhe eshte nje ...

Gezuar 4 Korrikun me mafishe me Red, White & Blue

Per mua, 4th of July, ose 4 Korriku ka nje vend special ne kalendarin ...

Karkaleca pikantë me arrë kokosi

Duket se shqiptarët e kanë zakon t’i ruajnë gatimet e detit për në fundjavë, ...

Burrata Crispy Baked Patatoes

Long weekend ahead and there is something that we lack in this region – ...

Brownie ne filxhan

Si te gatuajme Brownie ne nje filxhan.

Brownie(kek me cokollat) ne nje filxhan eshte zgjedhja me e shpejt dhe mire per ...

Biskota krokante me cokollate dhe arre kokosi

Pёrbёrёsit 500 g Corn Flakes 250 g Gjalpё 100 g Sheqer tё kaftё 150 ...