Ne jeten tone (ose te pakten timen) nje pjese e rendesishme jane salcat qe perdoren per dipping. Nese ben nje sandwich, ose patate te skuqura, ose thjesht do ta hash me luge, salcat behen aq te mira dhe aq te thjeshta sa ti nuk i reziston dot.

Nje nder preferuara e mija eshte Sriracha,  e cila eshte nje salce aq e famshme sa nese nuk e keni degjuar, beni mire te shkoni ta provoni. Me origjine nga qyteti Si Racha, ne provincen e Chonburi te Tailandes, Sriracha eshte sherbyer fillimisht neper restorantet e peshkut ne ate zone. Sot ka nej fame boterore dhe perdoret tmerresisht verdalle. Eshte e bere nga paste chillis, kripe, sheqer dhe uthull dhe eshte “pakez” (understatement here :P) djegese.

Per ta shijuar thjeshtesisht, si me patate te skuqura, dhe ose si nje salce sallate, salca me majonez dhe Sriracha do ju fiksoje fare.

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Ju duhen:

1 thelpi hudher i prere holle

1 luge te vogel leng limoni

1 luge e vogel Sriracha

2 luge te medhaja majonez

kripe

Pergatitja;

Ne nje tas te vogel, hidhini te gjitha dhe me nje pirun trazojeni shume mire. Shikoni ne shije, ndoshta duhet pak me shume kripe, ndoshta duhet pak me shume Sriracha ose pak me shume limon. Kini parasysh ama, qe pak me shume Sriracha do te thote shume me shume djegese. You have been warned.

Oh dhe btw, ashtu sic e thote The Oeatmeal:

sr

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Torta “Sacher”

Më lejoni t’ju tregoj për një nga tortat e mia më të preferuara, krijuar ...

Brownie vegane (sërish të shijshme)

Kam konsideruar seriozisht që ta provoj kuzhinën vegane, me hovin që ka marrë vitet ...

Kasatë me fruta

Nuk më kishte rënë ndërmend të grija dhe ngrija fruta, derisa u ndodha një ...

Ëmbëlsira “Ishujt lundrues”

Zor se keni dëgjuar më parë për këtë ëmbëlsirë, apo t’ju kenë zënë sytë ...