Recetat e Mamit: Pispili me spinaq dhe borzilok

Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ishte perhere verdalle, ne frigorifer, me feta shume te holla dhe krokante, dhe perhere ngjitur me kosin. Ishte nje super snack i fresket dhe nese e doni te ngrohte, akoma me mire.

Keto jane recetat e mamit te cilave u kam shtuar dicka me interesante dhe thjeshtuar ne maksium pasi ne fund te fundit, gjithe ideja e Delicious eshte tejkalimi i asaj barrieres te gatimit. Kjo recete eshte e formes: hidhi gjerat nje nga nje pa ndonje shkence te madhe.

Per te bere pispili me spinaq ju duhen:

  • 150 gr miell misri
  • 500gr spinaq te pergatitur dhe te prere
  • koper e prere holle
  • Paprika
  • Speca te kuqe djegese te thara
  • 1 veze
  • 2 gota qumesht
  • Pak gjalp ne temperature ambienti dhe pakez vaj ulliri
  • 1 qepe e vogel e prere holle
  • pak djath te bardhe
  • borzilok I fresket
  • Kriper dhe piper I fresket per marinium

Pergatitja:

  • Nxehni furren ne 180 grade
  • Ne nje tigan, hidhni pak vaj ulliri dhe pak gjalp, dhe skuqeni qepen me pak kripe, piper dhe paprika. Sapo te zbutet, shtoni spinaqin, te cilit I hedhim dhe pak piper te fresket dhe speca te kuqe djegese te thara. Mqs spinaqi eshte I gatuar sdo shume kohe. Shtoni disa luge qumesht dhe sapo te jete gati dhe lereni menjeane.
  • Pasi te ftohet, shtoni vezen e rrahur, dhe qumeshtin qe ka ngelur. Trazojeni mire. Gjate trazimit hidhni miellin avash avash.
  • Trazojeni mire deri sa te jete bere bashke.
  • Shtoni djathin e bardhe te prere ne kubike te vegjel dhe borzilokun e fresket (une preferoj ti le gjethet e plota – borziloku ndikon ne shije dhe ne te njejten kohe, kur kafshon gjethen, e ndjen miiire).
  • Ne nje tave, ose lyejeni me gjalp, vaj ulliri, ose me spray. Nese tava eshte pakez e thelle, une preferoj te vendos nje leter kuzhine dhe eliminoj ngjitjet.
  • Piqeni  per 30-40 minuta ose deri sa te marri nje forme krokante.
  • Nxirreni nga furra, lereni te ftohtet.
  • Priteni ne katrore dhe sherbejeni me kos te fresket.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Si te gatuajme tiramisu ne gota

Problemi im madhor I embelsirave eshte qe duhet te besh goxha qe te dali ...

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...

Si te bejme omleten perfekte

E keni parasysh kur do robi nje mengjes te thjeshte dhe shume te mire? ...

Linguine me karkaleca, domate dhe spinaq ne salce gjalpi me hudhra

Une e di qe specialitetet indiane dhe te lindjes te mesme jane fantastike, por ...

Receta klasike: Rizoto milanez

Nëse keni dëgjuar fjalën “rizoto”, padyshim që në një pikë të jetës tuaj mund ...