Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ishte perhere verdalle, ne frigorifer, me feta shume te holla dhe krokante, dhe perhere ngjitur me kosin. Ishte nje super snack i fresket dhe nese e doni te ngrohte, akoma me mire.
Keto jane recetat e mamit te cilave u kam shtuar dicka me interesante dhe thjeshtuar ne maksium pasi ne fund te fundit, gjithe ideja e Delicious eshte tejkalimi i asaj barrieres te gatimit. Kjo recete eshte e formes: hidhi gjerat nje nga nje pa ndonje shkence te madhe.
Per te bere pispili me spinaq ju duhen:
- 150 gr miell misri
- 500gr spinaq te pergatitur dhe te prere
- koper e prere holle
- Paprika
- Speca te kuqe djegese te thara
- 1 veze
- 2 gota qumesht
- Pak gjalp ne temperature ambienti dhe pakez vaj ulliri
- 1 qepe e vogel e prere holle
- pak djath te bardhe
- borzilok I fresket
- Kriper dhe piper I fresket per marinium
Pergatitja:
- Nxehni furren ne 180 grade
- Ne nje tigan, hidhni pak vaj ulliri dhe pak gjalp, dhe skuqeni qepen me pak kripe, piper dhe paprika. Sapo te zbutet, shtoni spinaqin, te cilit I hedhim dhe pak piper te fresket dhe speca te kuqe djegese te thara. Mqs spinaqi eshte I gatuar sdo shume kohe. Shtoni disa luge qumesht dhe sapo te jete gati dhe lereni menjeane.
- Pasi te ftohet, shtoni vezen e rrahur, dhe qumeshtin qe ka ngelur. Trazojeni mire. Gjate trazimit hidhni miellin avash avash.
- Trazojeni mire deri sa te jete bere bashke.
- Shtoni djathin e bardhe te prere ne kubike te vegjel dhe borzilokun e fresket (une preferoj ti le gjethet e plota – borziloku ndikon ne shije dhe ne te njejten kohe, kur kafshon gjethen, e ndjen miiire).
- Ne nje tave, ose lyejeni me gjalp, vaj ulliri, ose me spray. Nese tava eshte pakez e thelle, une preferoj te vendos nje leter kuzhine dhe eliminoj ngjitjet.
- Piqeni per 30-40 minuta ose deri sa te marri nje forme krokante.
- Nxirreni nga furra, lereni te ftohtet.
- Priteni ne katrore dhe sherbejeni me kos te fresket.