Recetat e Mamit: Pispili me spinaq dhe borzilok

Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ishte perhere verdalle, ne frigorifer, me feta shume te holla dhe krokante, dhe perhere ngjitur me kosin. Ishte nje super snack i fresket dhe nese e doni te ngrohte, akoma me mire.

Keto jane recetat e mamit te cilave u kam shtuar dicka me interesante dhe thjeshtuar ne maksium pasi ne fund te fundit, gjithe ideja e Delicious eshte tejkalimi i asaj barrieres te gatimit. Kjo recete eshte e formes: hidhi gjerat nje nga nje pa ndonje shkence te madhe.

Per te bere pispili me spinaq ju duhen:

  • 150 gr miell misri
  • 500gr spinaq te pergatitur dhe te prere
  • koper e prere holle
  • Paprika
  • Speca te kuqe djegese te thara
  • 1 veze
  • 2 gota qumesht
  • Pak gjalp ne temperature ambienti dhe pakez vaj ulliri
  • 1 qepe e vogel e prere holle
  • pak djath te bardhe
  • borzilok I fresket
  • Kriper dhe piper I fresket per marinium

Pergatitja:

  • Nxehni furren ne 180 grade
  • Ne nje tigan, hidhni pak vaj ulliri dhe pak gjalp, dhe skuqeni qepen me pak kripe, piper dhe paprika. Sapo te zbutet, shtoni spinaqin, te cilit I hedhim dhe pak piper te fresket dhe speca te kuqe djegese te thara. Mqs spinaqi eshte I gatuar sdo shume kohe. Shtoni disa luge qumesht dhe sapo te jete gati dhe lereni menjeane.
  • Pasi te ftohet, shtoni vezen e rrahur, dhe qumeshtin qe ka ngelur. Trazojeni mire. Gjate trazimit hidhni miellin avash avash.
  • Trazojeni mire deri sa te jete bere bashke.
  • Shtoni djathin e bardhe te prere ne kubike te vegjel dhe borzilokun e fresket (une preferoj ti le gjethet e plota – borziloku ndikon ne shije dhe ne te njejten kohe, kur kafshon gjethen, e ndjen miiire).
  • Ne nje tave, ose lyejeni me gjalp, vaj ulliri, ose me spray. Nese tava eshte pakez e thelle, une preferoj te vendos nje leter kuzhine dhe eliminoj ngjitjet.
  • Piqeni  per 30-40 minuta ose deri sa te marri nje forme krokante.
  • Nxirreni nga furra, lereni te ftohtet.
  • Priteni ne katrore dhe sherbejeni me kos te fresket.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Tave Kosi

Si te gatuajme Taven e Kosit.

Kur mendojme per gatimet e gjyshes dyshoj se nuk ju vjen ndermend Tava e ...

Pankakes me kos dhe shege

Pankakes, petulla, whatever – I quajme si te doni. Te preferuarat e mija jane ...

Kukurec

Këtë fundjavë Pashkësh ortodokse kemi zgjedhur vetëm receta tradicionale greke, jo të padëgjuara nga ...

Fileto pule furre me perime.

Si te gatuajme Fileto pule te furres me perime.

Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta ...