Kofshe Qengji me Salsa Verde dhe Kos me Mente

Kjo recete eshte nje recete qe eshte per 6-8 veta mundesisht. e ndare ne tre pjese kryesore qe eshte pergatitja e kosit me mente, salses verde dhe mishin e qengjit

Perberesit per kosin me mente

  • 1 thelpi hudher e prere holle
  • 2 gota kos
  • 1 gote mente e prere holle
  • lengun e nje limoni
  • Kripe dhe piper I fresket

Perberesit per salsen verde

  • 6 acciughe(açuge) te marinuara
  • 4 thelpinj hudher te prera holle
  • trecerek gote vaj ulliri extra I virgjer
  • trecerek gote majdanoz I prere holle
  • trecerek gote mente e prere holle
  • 2 luge kaperi
  • 1 luge leng limoni
  • kripe dhe piper I fresket

Perberesit per mishin e qengjit

  • 1 gote gjethe rozmarine
  • cerek gote thelpinj hudher
  • cerek gote vaj ulliri extra I virgjer
  • 1 kofshe qengji (2-3kg, do ishta me shume tek 2shi :P)
  • Kripe dhe piper I fresket
  • 2 limone te prere
  • gjysem gote mente e fresket e prere holle

Pergatitja:

Kosi me mente

  • Miksoni hudren, kosin, mentet, dhe lengun e limonit ne nje tas te mesem. Marinojeni me kripe, piper dhe leng limoni extra nese doni (provojeni dhe marinoni si tu shijoje me mire)

Salsa Verde

  • Ne nje blender, vendosni acuget, hudhrat, vajin, majdanozin, mentet, kaperit dhe lengun e limonit dhe procesojeni deri sa te behen nje. Marinojeni me kripe dhe piper.

Mishi I qengjit

  • Nxehni furren ne 220 grade
  • Ne nje blender, vendosni rozmarinen, hudhrat dhe trecerek gote vaj deri sa te jene grire mire. Marinoni mishin e qingjit me kripe dhe piper te fresket dhe hidhini te gjithe kete miksin e blenderit. Perdorni duart. Fjala e duhur eshte “masazh”
  • Qengji mund te marinohet nje dite me perpara dhe te lihet te rije ne miksure.
  • Vendosni qingjin ne furre dhe mbulojeni me leter alumini. Lereni per rreth 1 ore (per mishin e vogel) deri ne 1 ore e gjysem per mish pak me te madh.
  • Hiqeni letren e aluminit dhe lereni per 30 minuta max per te marre nje faqe.
  • Tani ka nje gje – mishi I qengjit, te pakten pjesa e kofshes, ka shume muskuj te ndryshem, qe do te thote qe secila do lloj do kohen e vet. Sigurohuni qe eshte gatuar sic duhet
  • Ne mendjen time mishi I qengjit, dhe me specifikisht kofsha e qingjit mund te konsumohet nga medium rare ne well done. Pjekja me 2 ore e ben well done. Nese mendoni qe doni te eksperimentoni, lereni me pak. Nese sju pelqen pastaj eshte super e thjeshte per ta bere well done 😛
  • Nxireni nga furra. Lereni te rrije rreth 5 minuta.
  • Ne kete pike, duke e mbajtur nga kocka, priteni holle ne te kundert te fijeve te mishit.
  • Pritni aq sa do sherbeni.
  • Copat e prera, sherbejeni me copat e limonit dhe mente, dhe me kosin me mente dhe salsa-n verde

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pule me mustarde, mjalte, rozmarine dhe patate

Sic mund ta keni vene re, recetat e pules jane te preferuarat e mija, ...

Tost me dardhe, spec djeges dhe gjalp

Ok keto tostet jane fantastike! Pse do do thoni ju? Sepse shume thjesht i ...

Brownie me dopio çokollatë

“Të hash e të vdesësh”… dhe nuk ka gjë që të shkakton vdekje më ...

Diell, Det & Lefkada | Parajsa ngjitur me Jugun tone

Si jeni? Une jam pas pushimesh dhe e shfrytezova kete pjesen e Gushtit per ...

Granita me caj te ftohte

Per te gjithe ne qe pushimet e ketyre viteve te fundit i kemi kaluar ne ...

The lazy breakfast solution

This is even before coffee so readers beware. I am the type of person ...