Receta e sotme eshte nga ato qe hiqen si super healthy (pasi ka fileto pule) por nese nuk e kontrolloni doren – del me nje llogari te tepruar kalorish. Ne shume raste mund te perdorni elemente nga me te ndryshem por versioni, qe ne mendimin tim I tejkalon te gjitha eshte ky qe vijon pasi qendron edhe deri diku ne nje kategori healthy.
Ju duhen per dy burgera:
- 1 Fileto pule
- 4 feta buke, ose 2 buke sanduicesh te vogla – rekomandoj ato te zezat me farra pasi dalin super
- Pak qepe e prere gjatesore
- Pak domate e prere gjatesore
- Majonez
- Salce pesto (nga ato qe gjeni ne supermarket)
- Kripe, piper, vaj ulliri dhe paprika
Pergatitja:
- Ndajeni pulen ne mes ne forme gjatesore (google: butterfly the chicken) dhe marinojeni mire me kripe, shume piper te fresket dhe paprika. Marinimin si perhere, me duar dhe shtypini mire erezat ne pule qe te integrohen ne te. Ne fund, shtoni pak vaj ulliri (kete e bej me qellim qe mos te perdor shume vaj ne tigan).
- Nxeheni me zjarr te larte nje tigan. Sigurohuni qe eshte nxehur shume mire para se te vendosni copat e filetos – 3 minuta nga njera ane, 3 minuta nga tjetra – ne varesi te tiganit dje sobes tuaj perhere.
- Gjate kohes qe gatuhet pula, buket, pritini ne mes (nese keni buke sanduichesh) edhe lyejini me pak majonez.
- Sapo te jete pula gati, hiqeni nga zjarri dhe direkt vendosni copat e bukes – marinimi qe ka ngelur ne tigan se bashku me majonezin do ta tostoje buken ne menyre perfekte! Gjate kesaj kohe, lyejeni pulen me pak pesto qe te perthithet ne nxehtesi.
- Kur buka eshte tostuar sic duhet, hiqeni nga tigani(mbylleni soben – mos e beni sic e bera une!) edhe filloni ti beni bashke.
- Shijojeni menjehere, me nje Coca-Cola super te ftohte per te kenaqur shpirtin.
p.s. Mund te shtoni edhe pak moccarella siper per pak tendence italiane…
Show Comments (0)