Linguine Aglio Olio (vaj dhe hudhra)

Linguinet Aglio-Olio (ose Lignuine me vaj dhe hudhra – qe ne rastin konkret jane spagetti – keshtu eshte kur te teket dhe ske gje tjeter ne shtepi) jane nje nder ato receta qe ne dukje duken shume te thjeshta, por qe kombinimi I te gjithe perberesve krjion nje pjate me shije sinergjitke. Dhe eshte aq e thjeshte sa duket…praktikisht vaj, hudrha, majdanoz, limon dhe pasta. Per me teper, po spjegoj me poshte…

Perberesit:

  • 5-6 hudhra te qeruara
  • 1 tufe majdanoz, te lara
  • Gjysem gote vaj ulliri
  • 1 luge farra speci te kuq
  • Gjysem pako linguine
  • Gjysem limoni

Pergatitja:

  1. Duke qene se kjo eshte nje salce shume e thjeshte, kriposeni mire ujin e makaronave. Gatuajini makaronat al-dente (dmth 1 minute me pak se sa cfare ju rekomandojne instruksionet
  2. Gjate kohes qe behen pastat, pritini hudhrat holle. Qerojeni majdanozin nga deget e trasha dhe pritenis super holle.
  3. Nxhehni vajin e ullirit ne nje tigan te madh, me zjarr te mesem. Shtoni hudhrat dhe ne momentin qe jane afersisht te tostuara, shtoni farrat e specit te kuq dhe hiqeni nga zjarri.
  4. Pasi pastat te jene gati, shtojini ne tigan, por mos harroni te shtoni edhe pak nga uji I tyre. Une preferoj 6 luge per cdo pako (keshtu qe 3 luge jane ok per ju)
  5. Shtoni lengun e gjysmes te limonit, majdanozin dhe trazojini mire. Ne varesi se si ju del, shtoni kripe dhe piper qe te arrini shijen qe ju ben me shume sens.

Sherbejeni menjehere.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

A proper lunch that is ready within one episode of FRIENDS

I would say that the dirty mean reason of this recipe is that noone ...

Biskota me xhenxhefil

Nuk e di ç’mendim keni për xhenxhefilin, por është besimi im se shqiptarët duhet ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...

Biskota me mjedër, për çajin e mbasdites

Kemi postuar ditet e fundit mjaft receta embelsirash me cokollate, sepse te jemi te ...

Pop up receta – E kuqja e vezёs

Jam rritur me kёtё recetё dhe ende e dashuroj. Vetёm e modifikova duke shtuar ...

Vita 99

Ky restorant ne pikpamjen time personale eshte personifikimi i te gatuarit te pastave te ...