Receta bazike: Krem pastiçerie

Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm i ëmbëlsirave, është padyshim receta e kremit të pastiçerisë.

Mund ta përfshini në kek e pufka brumi, apo thjesht ta konsumi siç është, nëse e dashuroni shumë!

 

Përbërësit (për 0.5 l krem)

5 të verdha vezësh

150 gr sheqer

40 gr miell (tipi 00)

0.5 l qumësht

1 stekë vanilje

Përgatitja

  1. Rrihni të verdhat e vezëve me sheqer dhe kur të zbardhet i shtoni miellin.
  2. Zieni qumështin me stekën e vaniljes, hiqeni stekën dhe shtojeni qumështin te vezët me sheqer e miell.
  3. Përzierjen vëreni në zjarr të ulët, duke e zier vazhdimisht derisa të mpaket.
  4. Hidheni kremin në një tas dhe lëreni të ftohet, mbuluar me plastmas, për të shmangur formimin e një cipe.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Torta “Sacher”

Më lejoni t’ju tregoj për një nga tortat e mia më të preferuara, krijuar ...

Tart me caramel dhe cokollate te shkrire

Nje recete e perjetshme – koncepti I tartit qe mbushet me cdo gje. Kesaj ...

Kek Energjik me Kumblla dhe Arre Kokosi

Mengjesi eshte nje nder vaktet me te rendesishme qe duhet marre parasysh. Ca njerez ...

Djuner Pitka – Sandwici bullgar me epik qe ekziston

Bullgaria, si shume vende te ballkanit (duke perfshire dhe ne e) krenohemi per disa ...

Krahe pule stil thai

Stina e nxehte e veres dhe mbasditet me temeperatura te tmerrshme jane fantastike per ...