Receta bazike: Krem pastiçerie

Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm i ëmbëlsirave, është padyshim receta e kremit të pastiçerisë.

Mund ta përfshini në kek e pufka brumi, apo thjesht ta konsumi siç është, nëse e dashuroni shumë!

 

Përbërësit (për 0.5 l krem)

5 të verdha vezësh

150 gr sheqer

40 gr miell (tipi 00)

0.5 l qumësht

1 stekë vanilje

Përgatitja

  1. Rrihni të verdhat e vezëve me sheqer dhe kur të zbardhet i shtoni miellin.
  2. Zieni qumështin me stekën e vaniljes, hiqeni stekën dhe shtojeni qumështin te vezët me sheqer e miell.
  3. Përzierjen vëreni në zjarr të ulët, duke e zier vazhdimisht derisa të mpaket.
  4. Hidheni kremin në një tas dhe lëreni të ftohet, mbuluar me plastmas, për të shmangur formimin e një cipe.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Krem me fruta pasioni

Një frut jo fort i përhapur në Shqipëri, fruti i pasionit meriton vëmendjen dhe ...

Receta klasike: Tiramisu!

Personalisht, jam fanse e madhe e ëmbëlsirave me ëmbëlsi dhe hidhësi brenda tyre. Nuk ...

Zog pule ne furre me perime

Nje recete fantastike per nje darke per kater persona, ose edhe per tre nese ...

Si ti japim drejtim pertacise te mengjesit

  Kjo gje duhet bere para se te pihet kafe, keshtu qe lexues te ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...