Receta bazike: Krem pastiçerie

Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm i ëmbëlsirave, është padyshim receta e kremit të pastiçerisë.

Mund ta përfshini në kek e pufka brumi, apo thjesht ta konsumi siç është, nëse e dashuroni shumë!

 

Përbërësit (për 0.5 l krem)

5 të verdha vezësh

150 gr sheqer

40 gr miell (tipi 00)

0.5 l qumësht

1 stekë vanilje

Përgatitja

  1. Rrihni të verdhat e vezëve me sheqer dhe kur të zbardhet i shtoni miellin.
  2. Zieni qumështin me stekën e vaniljes, hiqeni stekën dhe shtojeni qumështin te vezët me sheqer e miell.
  3. Përzierjen vëreni në zjarr të ulët, duke e zier vazhdimisht derisa të mpaket.
  4. Hidheni kremin në një tas dhe lëreni të ftohet, mbuluar me plastmas, për të shmangur formimin e një cipe.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

A proper lunch that is ready within one episode of FRIENDS

I would say that the dirty mean reason of this recipe is that noone ...

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...

Pasta me Domate te fresketa, Borzilok & Parmesan

Kjo eshte nje nga ato recetat e gjysheve dhe/ose ato pjatat me pasta al ...

Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, ...

Rosto vici e thjeshte dhe perfekte

Ne mendjen time rosto-ja eshte nje nder gjerat qe kemi bere neper festa – ...

Linguine me karkaleca, domate dhe spinaq ne salce gjalpi me hudhra

Une e di qe specialitetet indiane dhe te lindjes te mesme jane fantastike, por ...