Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, me panoramën e artë që krijojnë.

Në nder të tyre, po ju japim sot recetën e tortës Mimoza, krejt si lulet në fjalë në pamjen e saj.

 

Përbërësit (për 6-8 veta)

1 dozë e gjysmë pandispanjë nga receta këtu

1 dozë krem pastiçerie nga receta këtu

200 ml ujë

100 gr sheqer

1 gotëz liker Grand Marnier

Përgatitja

  1. Pandispanjën ndajeni në 3 shtresa, njëra pak më e hollë se dy të tjerat. Hiqjani me kujdes koren e jashtme shtresës më të hollë dhe grijeni trashë, që të përftoni copëza.
  2. Zieni bashkë ujin, sheqerin dhe likerin Grand Marnier, për të përftuar shërbet.
  3. Lageni një nga disqet e mëdhenj të pandispanjës me shërbetin, vendosni një shtresë krem pastiçerie, me shumë sasi në qendër të tortës.
  4. Vendosni sipër diskun tjetër dhe lyejeni të gjithën, edhe në anë, me kremin e mbetur.

5. Copëzat e pandispanjës së grirë shtrojini sipër me spatula, për të krijuar efektin e lules mimoza.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Si të përgatisim majonezë

Njerëzit ndahen në 2 kampe kur vjen puna te majoneza. Unë personalisht hyj te ...

Kek Energjik me Kumblla dhe Arre Kokosi

Mengjesi eshte nje nder vaktet me te rendesishme qe duhet marre parasysh. Ca njerez ...

Tave Kosi

Si te gatuajme Taven e Kosit.

Kur mendojme per gatimet e gjyshes dyshoj se nuk ju vjen ndermend Tava e ...

Brownie me dopio çokollatë

“Të hash e të vdesësh”… dhe nuk ka gjë që të shkakton vdekje më ...