Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, me panoramën e artë që krijojnë.

Në nder të tyre, po ju japim sot recetën e tortës Mimoza, krejt si lulet në fjalë në pamjen e saj.

 

Përbërësit (për 6-8 veta)

1 dozë e gjysmë pandispanjë nga receta këtu

1 dozë krem pastiçerie nga receta këtu

200 ml ujë

100 gr sheqer

1 gotëz liker Grand Marnier

Përgatitja

  1. Pandispanjën ndajeni në 3 shtresa, njëra pak më e hollë se dy të tjerat. Hiqjani me kujdes koren e jashtme shtresës më të hollë dhe grijeni trashë, që të përftoni copëza.
  2. Zieni bashkë ujin, sheqerin dhe likerin Grand Marnier, për të përftuar shërbet.
  3. Lageni një nga disqet e mëdhenj të pandispanjës me shërbetin, vendosni një shtresë krem pastiçerie, me shumë sasi në qendër të tortës.
  4. Vendosni sipër diskun tjetër dhe lyejeni të gjithën, edhe në anë, me kremin e mbetur.

5. Copëzat e pandispanjës së grirë shtrojini sipër me spatula, për të krijuar efektin e lules mimoza.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kek Energjik me Kumblla dhe Arre Kokosi

Mengjesi eshte nje nder vaktet me te rendesishme qe duhet marre parasysh. Ca njerez ...

S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak ...

Receta 2 minuteshe: Wrap vegjetarian

Kjo eshte nga ato recetat qe ti jepni drejtim kur po vdisni per te ...

Dardha të pjekura me xhenxhefil

Nëse nuk ndiheni mjaftueshëm të sigurt për të përgatitur ëmbëlsira që kërkojnë miell, vezë, ...

Fileto pule Tikka Masala

Si te gatuajme Fileto Pule Tikka Masala.

Fileto Pule Tikka Massala eshte nje gatim tradicional indian shume i perhapur neper bote. ...

Byrek me kungull

Nuk e di në mendoni njëlloj, por personalisht jam tejet nazelie kur vjen puna ...