Biskota me portokall

Si  dimër që është, na duhet e gjithë vitamina C e mundshme. Nuk është e thënë të konsumojmë vetëm portokalle e mandarina, sepse jo se janë të këqija, përkundrazi, por ndonjëherë është mirë t’i shkunim gjërat paksa.

Si thoni për biskota me portokall?

 

Përbërësit

250 gr miell

250 gr sheqer

2 vezë

2 të bardha vezësh

1 lugë portokall i grirë në rende

½ lugë çaji esencë vaniljeje

70 gr stika

 

Përgatitja

  1. Sitni miellin. Shtoni vezët, të bardhat e vezëve, portokallin e grirë dhe esencën e vaniljes në një tas tjetër dhe përziejini mirë.
  2. Shtojuni vezëve stikat, përziejini, dhe hidhni gjithçka te mielli, duke vazhduar përzierjen. Duhet të bëhet një brum i butë.
  3. Formoni toptha të vegjël nga brumi, vendosini në tavë me gjalpë dhe piqini në 180 gradë, derisa të bëhen të arta.

Shoqërojini me çajin e mbasdites.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake amerikan

Shtrova në Instagram (@deliciousalbania) pyetjen se cila ëmbëlsirë jua mbushte më tepër syrin: cheesecake-u ...

Tutorial: Salads

Salads are so cool lately, so chic because so many people have made them ...

Si te gatuajme shendetlie

Si te gatuajme Shendetlie

Dyshoj te kete njeri qe mos ta dije se cfare eshte Shendetlia. Embelsire tradicionale ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

Vezë Benedict

Këto vezë luksoze flasin vetë për shijen e tyre, ndaj nuk dimë se sa ...

Si te pergatisim tzatziqin.

Si te pergatisim tzatziqin.

Cuditemi sesi kjo recete ska ardhur me perpara ne faqen tone teksa nuk ekziston ...