Kek me banane

Keku me banana mund të jetë nga ëmbëlsirat më të shëndetshme. Mund ta shoqëroni me një filxhan kafe, ose mund të shkoni akoma më larg: ta mbuloni me krem apo një shtresë çokollatë, nëse jeni adhurues i saj.

 

Përbërësit

6 banane të shtypura (si pure)

90 gr sheqer kaf

60 ml vaj

2 vezë të rrahura

1 lugë çaji esencë vaniljeje

315 gr miell

½ lugë çaji bikarbonat sode

2 lugë kafe e bluar, e tretur në 4 lugë çaji ujë të nxehtë

Sheqer pluhur

 

 

Përgatitja

  1. Merrni bananet, sheqerin, vajin, vezët dhe vaniljen dhe përziejini bashkë.
  2. Sitni miellin dhe bikarbonatin e sodës bashkë në një tas, dhe përziejini me bananet e shtypura dhe kafenë e tretur.
  3. Masën e përzier mirë hidheni në një formë pjekjeje dhe futeni në furrë me 180 gradë, për rreth 40 minuta, derisa të piqet.

Lëreni të ftohet dhe spërkateni me sheqerin pluhur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

6 gabimet qe mund te shmangim gjate gatimit te salmonit

Sot per dreke hengra nje super fileto salmoni dhe mu kujtuan keto detaje mbi ...

How to cook a steak

Simply put – there is nothing like a great freaking steak cooked wonderfully. Follow ...

Linguine me karkaleca, domate dhe spinaq ne salce gjalpi me hudhra

Une e di qe specialitetet indiane dhe te lindjes te mesme jane fantastike, por ...

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake amerikan

Shtrova në Instagram (@deliciousalbania) pyetjen se cila ëmbëlsirë jua mbushte më tepër syrin: cheesecake-u ...