Kompleksiteti i Filetos te Pules dhe thjeshtesia qe e karakterizon pjekjen e saj

Te pjekesh ne furre duket sikur eshte nje aktivitet qe vetem mammat tona dine ta bejne. Zakonisht shumicen e vakteve tona i heqim duke skuqur gjera ne tigan, dhe furra ngelet e paperdorur.

Si me poshte pergatitja:

  1. Ngoheni furren ne 230 grade. Per fileto pule te plote ka nje llogjike pune: shpejt dhe me temperature te larte.
  2. Sigurohuni qe filetoja e pules eshte ne temperature ambienti. Nje hap ekstrem I rendesishem pasi ndikon ne pjekje
  3. Marinojeni mire fileton – me duar. Erezat mund te jene nga me te ndryshmet. Duke qene se fileto e pules eshte nje mish jo me shume shije te forte, mund te eksperimentoni me shije te ndryshme. Me klasiket jane kripe, piper dhe rozmarine.
  4. Vendoseni ne nje tave. Une preferoj te shtoj nje leter kuzhine poshte qe te minimizoj larjen e taves.
  5. Sigurohuni qe furra eshte nxehur. Vendoseni te dhe per 25 minuta eshte gati. Ne varesi te furres (pasi disa jane te mira, disa te perdorura etj etj) koha mund te varjoje nga 20-30 minuta.
  6. Done.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

How to cook a steak

Simply put – there is nothing like a great freaking steak cooked wonderfully. Follow ...

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

Eskallop viçi me limon

Më pëlqen të kem pjata të zgjedhura paraprakisht sa herë shkoj në restorante që ...

Byrek me kungull

Nuk e di në mendoni njëlloj, por personalisht jam tejet nazelie kur vjen puna ...

Dardha të pjekura me xhenxhefil

Nëse nuk ndiheni mjaftueshëm të sigurt për të përgatitur ëmbëlsira që kërkojnë miell, vezë, ...