Jam rritur me imazhin e Braccio di Ferro-s qe can kanacen e spinaqit me llulle, dhe e kullufit sic kullufis une Nutellen.

E kam ngrene spinaqin te zier. Byrek. Me veze sy. Me kime. Cdo stil te ri gatimi sikur i shtohej nga nje pike simpatie, por te me pyesnin nese doja pak spinaq, isha gjithnje e ngopur.

Megjithate, mora dikur vendimin te nisja palestren. Palestra serioze perfshin ushqim te mire, dhe ushqimi i mire, domosdo, perfshin spinaqin.

TEORI PERSONALE: Ushqimet qe nuk funksionojne per mua si gjelle, funksionojne si sallate. Kete teori e nxora nga thjerrezat, pasi kembeva gjellen me thjerreza ne sallate me thjerreza, te ziera dhe te sperkatura ne vaj e uthull (molle).

 

Aplikova te njejten teori me spinaqin, te pazier, thjesht te pastruar, duke i shtuar dhe dy perberes te tjere:

1) Djathe i bardhe (dhie, mundesisht)

2) Boronica te kuqe te thata

Kete perzierje ujdiseni me vaj ulliri e uthull balsamike. Jo vetem qe eshte sallate tejet e shijshme, por edhe e bukur, nese mund te thuhet kjo gje per nje ushqim. Nuk keshilloj kripe, pasi merret mjaftueshem nga perberesit e tjere. Kujdes edhe ne sasine e uthulles balsamike, per te mos e bere sallaten tejet acidike, apo buzet tuaja si gomone.

Mund t’i shtoni edhe fruta te thata, si arra apo bajame te grira, dhe ne vend te boronicave te kuqe nese s’keni, perdorni shege. Megjithate, i keshilloj shume boronicat e kuqe, ndonese jane pak te kripura ne cmim. Shega nuk i jep te njejten shije fantastike sallates, sic boronicat e kuqe ia dalin ta bejne.

Interneti ka plot sugjerime mbi kete sallate, e me sa duket, sallata qenka hit per festen e Falenderimeve ne SH.B.A.

Freskia dhe neutraliteti i spinaqit kombinohen bukur me kripesine e djathit dhe embelsine e frutit. Kjo sallate eshte kthyer nder sallatat e mia me te pelqyera, dhe fakti qe mund te hash nje kazan te tere dhe te mos e ndiesh aspak ndihmon shume. Nese doni nje darke te lehte, kjo eshte sallata e duhur.

Nuk e di per ju, por persa i perket spinaqit, une jam #converted tashme.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Si te bejme krepa: Krep me Nutella dhe Banane

I keni parasysh ato krepat e petroninit? Doni te dini si behen? Do ju ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...

Chocolate souffle for the late night hungry souls

One of the most important and most dangerous things on late nights is hunger. ...

Guacamole nga Ishujt e Karaibeve

Guacamole eshte nje nder salcat me te mira (ne mendimin tim) per tu engledisur. ...

Rizoto

Si te gatuajme Rizoton perfekte.

Rizotoja eshte nje nga ato gatimet qe nqs behet ne menyren e duhur eshte ...