Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të qëruar, ndonëse janë perfektë ashtu siç janë.

Megjithatë, çdo gjë bëhet më e mirë me çokollatë!

 

Përbërësit

300 gr çokollatë

100 gr sheqer pluhur

250 gr gjalpë

Gjysmë gote liker portokalli ose lëng portokalli nëse s’keni

600 ml ajkë

8 të verdha vezësh

125 gr sheqer

 

Përgatitja

  1. Vendosni çokollatën, sheqerin, gjalpin, dhe likerin e portokallit në një enë dhe shkrijini në banjomari, duke i përzier herë pas here. Fikni pastaj zjarrin por lëreni enën brenda në ujin e vluar.
  2. Rrihni të verdhat e vezëve, hiqni çokollatën nga banjomaria dhe shtojini vezët e rrahura. Bëjini njësh me çokollatën, do t’ju duhen 10 minuta.
  3. Hidhni aty edhe ajkën dhe mos e rrihni në lëvizje rrethore, por nga lart poshtë, derisa të njëtrajtësohet.
  4. Vëreni ëmbëlsirën në një enë dhe ftoheni në frigorifer për 3 orë para se ta shërbeni.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Rosto vici e thjeshte dhe perfekte

Ne mendjen time rosto-ja eshte nje nder gjerat qe kemi bere neper festa – ...

Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. ...

Si të përgatisim xaxiqi

Zor se ka shqiptar që nuk e njeh këtë “salcë”, ardhur nga shteti fqinj ...

Fetuchine me kerpudha, asparag dhe parmixhano

Keto recetat gatimi jane aq te thjeshta edhe pse duken sikur cfare jane…e rendesishme ...

Receta klasike: Waffle!

Një ëmbëlsirë e re që ka fituar popullaritet kohët e fundit është padyshim waffle, ...