Caipirinha me manaferra

Sezoni i manaferrave ka filluar dhe eshte e rendesishme qe keto fruta, kaq te shijshme dhe interesante duhet te shijohen deri ne maksiumum. Disa nga menyrat me te mira per ta arritur kete gje eshte duke i transformuar manaferrat ne nje koktail per ti bere balle neteve te nxehta te kesaj vere.

Meqe rra fjala, e keni vene re qe kete vere ka qene aq vape sa e vetmja gje qe duam eshte fruta dhe alkool? Boh…

Nese keni arritur derik ketu, dhe nuk e dini per cfare po flas, Caipirinha eshte nje nga konktailet nacionale te brazilit, sic ne kemi poncin ne mengjes, ata kane caipirinhen. Baza eshte me cachaça, lime dhe sheqer.

Vendosni ne nje gote manaferra (6-8 cope) se bashku me 3-4 copa lime dhe shtypini bashke me nje luge sheqer. Shtoni cachaça(qe eshte praktikisht nje lloj rumi i bardhe) dhe akull. Miksojeni shume mire. Goten ku do ta sherbeni, lagni buzen e gotes me  leng lime, kalojini ne pak sheqer, mbusheni me akull dhe hidhni koktailin duke e kulluar. Shtoni brenda cfare lime ju ka ngelur dhe sherbejeni menjehere…

Me besoni kur ta provoni, jeta ka per te qene me e bukur dhe vapa harrohet.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Tost me djathe dele dhe domate te furres

Buka e thekur ka dicka, qe perhere eshte nje nder gjerat me te mira ...

Vita 99

Ky restorant ne pikpamjen time personale eshte personifikimi i te gatuarit te pastave te ...

Gezuar 4 Korrikun me mafishe me Red, White & Blue

Per mua, 4th of July, ose 4 Korriku ka nje vend special ne kalendarin ...

Pjata te shendetshme nga lindja: Sallata Fatush

Si per jave te mbare nje sallate persembari. E ardhur nga lindja e mesme ...

Troftë me bajame

Kjo është një recetë që e kam marrë nga një libër kuzhine franceze, dhuratë ...