Banane me çokollatë & sprinkles

Gjithmonë duam rezultatin më të mirë me mundin më të pakët, dhe gatimi nuk është më ndryshe në këtë pikë.

Për fatin tonë të mirë, kombinimi fruta + çokollatë nuk dështon kurrë, dhe duke qenë se frutat i kemi gati tashmë, na ngelet vetëm të shkrijmë çokollatën!

Mos harroni edhe toppings!

 

Përbërësit
4 banane
8 shkopinj akulloresh
250 ml çokollatë e shkrirë
1 lugë vaj kokosi
Sprinkles shumëngjyrëshe

Përgatitja
1. Vendosni letër furre mbi një tavë dhe lëreni mënjanë.
2. Prisni fundet e bananeve për t’u dhënë gjatësi të barabartë, më pas ndajini më dysh. Vendosni nga 1 shkop në secilën banana, vendosini mbi tavë dhe ftohini në frigorifer për 2 orë.
3. Përzieni çokollatën e shkrirë dhe vajin e kokosit.
4. Fusni bananet e ngrira në çokollatë, më pas rrotullojini në sprinkles.
5. Vendosini sërish në tavë dhe ftohini për 15 minuta, derisa çokollata të ngrijë.

Mund të zgjidhni edhe arra, arrë kokosi apo lajthi të thërrmuara në vend të sprinkles-ave.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Bonet, ëmbëlsira nga Piedmonti

Pak persona mund të kenë dëgjuar për këtë ëmbëlsirë nga Piedmonti (veri-perëndim i Italisë), ...

Pufka “Margarita” (me tekila!)

Kujt mund t’i bëjnë dëm ëmbëlsirat? Mund të jenë të vetmet krijime që shijohen ...

Extremely Addictive Peanut Butter and Jelly French Toast

Peanut butter and jelly is a matter of life and death foodgazm – you ...

Receta bazike: Salca beshamel

Është nga salcat më të njohura e të përdorura, që çdo person i cili ...

Byrek me kungull

Nuk e di në mendoni njëlloj, por personalisht jam tejet nazelie kur vjen puna ...

Jambalaya, nga New Orleans

Nga kuzhinat më të spikatura në SH.B.A. është ajo e shtetit të Luizianës, specifikisht ...