Hallvë me grurë të shtypur

Nuk ka nevojë për prezantim kur vjen puna te hallva, kjo ëmbëlsirë e huazuar nga Lindja, që ende preferohet në Shqipëri. Çdo zonjë shtëpie ka recetën e saj personale të hallvës, ndonëse ngelet një ëmbëlsirë e thjeshtë, që rrotullohet vetëm tek pak përbërës.

 

Përbërësit

1 gotë çaji grurë i shtypur

1/3 gotë çaji vaj bimor

2 lugë gjalpë

2/3 gotë çaji bajame të qëruara

3 gota çaji qumësht

4 lugë sheqer

 

Përgatitja

  1. Në vaj skuqim grurin dhe bajamet në zjarr të dobët, derisa të marrin një ngjyrë të verdhë të errët. I shtojmë pastaj gjalpin.
  2. Qumështin me sheqer e ziejmë dhe ia shtojmë menjëherë përzierjes me grurë. I përziejmë, i vëmë kapak dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të dobët.
  3. Pasi të ketë zier, hallvën e derdhim në forma të posaçme dhe e lëmë të ftohet. E spërkasim me sheqer pluhur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Beef Wellington: Fileto Vici stil Wellington.

Shënim: Kjo recetë është aq fantastike dhe e shijshme sa mund të konsiderohet tepër ...

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

Qofte të mbushura turke

Dikur, ne nje nga pushimet e mia verore ne Turqi, mes vargut te gjate ...

Roasted tomatoes & goat cheese toast

There is something about toasted bread that has always had my fancy. From simple ...

Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin ...