Hallvë me grurë të shtypur

Nuk ka nevojë për prezantim kur vjen puna te hallva, kjo ëmbëlsirë e huazuar nga Lindja, që ende preferohet në Shqipëri. Çdo zonjë shtëpie ka recetën e saj personale të hallvës, ndonëse ngelet një ëmbëlsirë e thjeshtë, që rrotullohet vetëm tek pak përbërës.

 

Përbërësit

1 gotë çaji grurë i shtypur

1/3 gotë çaji vaj bimor

2 lugë gjalpë

2/3 gotë çaji bajame të qëruara

3 gota çaji qumësht

4 lugë sheqer

 

Përgatitja

  1. Në vaj skuqim grurin dhe bajamet në zjarr të dobët, derisa të marrin një ngjyrë të verdhë të errët. I shtojmë pastaj gjalpin.
  2. Qumështin me sheqer e ziejmë dhe ia shtojmë menjëherë përzierjes me grurë. I përziejmë, i vëmë kapak dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të dobët.
  3. Pasi të ketë zier, hallvën e derdhim në forma të posaçme dhe e lëmë të ftohet. E spërkasim me sheqer pluhur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

A proper lunch that is ready within one episode of FRIENDS

I would say that the dirty mean reason of this recipe is that noone ...

Molle e pjekur me arra

U riktheva ditën e djeshme në qytetin tim të lindjes, Elbasan. Tashmë qyteti është ...

Souffle me limon

Mund të jetë thjesht shija ime, por ëmbëlsirat tejet të sheqerosura më kanë tërhequr ...

Sexy Sardines total makeover

There is something about different cultures that amazes me – from how sushi chefs ...