Receta klasike: Waffle!

Një ëmbëlsirë e re që ka fituar popullaritet kohët e fundit është padyshim waffle, duke shtuar këtu edhe kontributin e Cioccolatitaliani-t në Bllok, qendrës kryesore për waffle dhe foto waffle-sh.

Waffle është mjaft i shijshëm dhe po aq i thjeshtë për t’u përgatitur nga vetë ju, në shtëpinë tuaj. E vetmja pengesë në këtë mes është fakti që mund të mos keni thekëse posaçërisht për waffle, që i jep atë formën karakteristike.

Megjithatë, Jamie Oliver këshillon që waffle-t të gatuhen në një tigan zgarë, pasi nuk ka pikë ndryshimi, përveçse do të merrni waffle me pak a shumë pamjen e një pancake me vija.

 

Përbërësit (për rreth 10 waffle)

250 gr miell shumë-përdorimësh

150 gr sheqer

3 lugë çaji sodë buke

2 vezë të mëdha, me të verdhën dhe të bardhën të ndara

350 ml qumësht

220 gr gjalpë, i shkrirë

1 lugë çaji ekstrakt vanilje

Shurup panje/mjaltë/Nutella, fruta sipas dëshirës tuaj

Përgatitja

  1. Në një tas, përzieni miellin, sheqerin dhe sodën e bukës.
  2. Në një tas tjetër, rrihni të verdhat e vezëve. Shtoni qumështin, gjalpin, vaniljen dhe përziejini derisa të bëhen masë homogjene. Hidheni masën në përbërësit e parë duke përzier.
  3. Të bardhat e vezëve rrihini derisa të bëhen borë dhe shtojani brumit. Përziejini deri në masë homogjene.
  4. Merrni brumin me garuzhde dhe hidheni në thekëse waffle nëse keni, ose hidheni në tiganin-zgarë dhe piqini derisa të bëhen të arta.

Vendosni frutat dhe përbërësit që dëshironi sipër tyre. Ju bëfshin mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Pule me qiqra, spinaq dhe xhinxher super e bute sic e ben india

Sot folem per Lindjen, ku ka me mire se sa orienti… Specialiteti I dites ...

Darka e krishtlindjeve

Si te gatuajme per Darken e Krishtlindjes.

Darka e Krishtlindjeve eshte zakonisht burim stresi per cdo njeri qe mendon ta bej ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

Krem karamel

E quajmë krem karamel, por emri origjinal i kësaj ëmbëlsire është në fakt “flan”. ...