Pulë me salcë të thartë dhe të ëmbël

Njerëzit duket se ndahen përgjysmë kur vjen puna te kuzhina aziatike, por gjithashtu, ata që e kundërshtojnë këtë kuzhinë me mish e me shpirt, nuk duket se e kanë provuar ndonjëherë atë. Gjithmonë habitem se si mund ta përflasë një person një ushqim të caktuar, pa i dhënë një shans më parë.

Funksionon si me përgojimin e njerëzve, edhe kjo punë.

 

Për sot do të ndryshojmë mendime të gabuara për kuzhinën aziatike, duke dhënë recetën e pulës së thartë dhe të ëmbël, pjatë tradicionale kineze.

 

Përbërësit

450 gr gjoks pule, prerë në kuba mesatare

65 gr niseshte misri

2 vezë të rrahura lehtë

2 lugë gjelle vaj perimesh

2 speca, të prerë në rripa

2 lugë gjelle salcë soje

100 gr mjaltë

60 gr ketchup

125 ml uthull molle

2 thelpinj hudhër të shtypur

Kripë, piper

Oriz i bardhë për shërbim

 

Përgatitja

  1. Lyeni copat e pulës në kripë e piper, më pas zhytini në niseshte misri dhe shkundini nga niseshteja e tepërt. Zhytini copat te vezët e rrahura.
  2. Hidhni vajin në tigan dhe skuqini copat e pulës për 4 minuta, derisa të bëhen kafe në çdo anë. Fusni dhe specat dhe skuqini me pulën derisa të zbuten.
  3. Ndërkohë, përgatisni salcën. Përzieni ketchup-in, salcën e sojes, uthullën e mollës, mjaltin, hudhrën derisa të njëtrajtësohet. Hidheni salcën në tigan me pulën. Ziejini bashkë për 5 minuta, derisa salca të trashet dhe pula të jetë gatuar tej për tej.
  4. Shërbejeni të ngrohtë me oriz. Shtoni fara susami për shije.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Petulla amerikane me çokollatë

Këto petulla të fryra, të buta, me vrimë në mes dhe me çokollatë përsipër ...

Kek “Bjondinat”

Më ra në sy kjo ëmbëlsirë ndërsa kisha humbur në Youtube, në labirintin e ...

Si te gatuajme Fileto Vici ne tigan

Kam pershtypjen qe nese keni lexuar postimin e fundit, Receten Biftek me gjalp dhe perime ...

Kek me banane

Keku me banana mund të jetë nga ëmbëlsirat më të shëndetshme. Mund ta shoqëroni ...

Zupa emiliane

E quajmë zupë emiliane, por vetë italianët e quajnë “zuppa inglese”, pra zupa angleze ...