Si te zgjedhim avokadon perfekte

Avokado eshte nje nga ato frutat qe jane aq perfekte, si ne shije dhe ne vlera ushqimore. Nese ka nga ju qe lexoni dhe nuk ju pelqenjne avokadot -_-…

Duke qene se eshte teper kriptik si frut per tu kuptuar ne eshte i bere ose jo. Kjo guide gjithpershirese do ju ndihmoje ta zgjidhni sa me mire.

Ngjyra

Element kryesor. Neper dyqanet tona rralle here ka avokado te ndryshme nga njera tjetra (ne lloj) keshtu qe ne cdo dyqan do te shihni nje lloj avokado. Ngjyra e erret kryesisht tregon pjekje. Zgjidhni avokadot me ngjyre me te eret. Gjithashtu, kontrolloni avokadon per pjese me te erreta se normalja. Teper e rendesishme pasi do te thote qe ne ato pika eshte shtypur – dhe nje avokado e hidhur sben fare!

Butesia

Nje avokado i pjekur mire eshte i bute si gjalp! Qe do te thote duhet te jete goxha i bute. Merreni ne dore, dhe prekeni me ne pjesen e siperme. Nese eshte e bute eshte ok.

Cfare te beni nese ju ka ngelur ne dore nje avokado e forte?

Mos e vrisni mendjen – nje avokado behet vete per rreth 4-5 dite.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te ...

Gezuar 4 Korrikun me mafishe me Red, White & Blue

Per mua, 4th of July, ose 4 Korriku ka nje vend special ne kalendarin ...

Cupcakes me Nutella dhe fruta pylli

Te dalim pak tek tema e embelsirave, mbase tema e preferuar e te gjitheve. ...

Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe ...

Super smoothie me avocado, kale, ananas dhe arre kokosi

  Gjysem avocado, kale te prere ne copa, disa copa ananasi (une I preferoj ...