Si te zgjedhim avokadon perfekte

Avokado eshte nje nga ato frutat qe jane aq perfekte, si ne shije dhe ne vlera ushqimore. Nese ka nga ju qe lexoni dhe nuk ju pelqenjne avokadot -_-…

Duke qene se eshte teper kriptik si frut per tu kuptuar ne eshte i bere ose jo. Kjo guide gjithpershirese do ju ndihmoje ta zgjidhni sa me mire.

Ngjyra

Element kryesor. Neper dyqanet tona rralle here ka avokado te ndryshme nga njera tjetra (ne lloj) keshtu qe ne cdo dyqan do te shihni nje lloj avokado. Ngjyra e erret kryesisht tregon pjekje. Zgjidhni avokadot me ngjyre me te eret. Gjithashtu, kontrolloni avokadon per pjese me te erreta se normalja. Teper e rendesishme pasi do te thote qe ne ato pika eshte shtypur – dhe nje avokado e hidhur sben fare!

Butesia

Nje avokado i pjekur mire eshte i bute si gjalp! Qe do te thote duhet te jete goxha i bute. Merreni ne dore, dhe prekeni me ne pjesen e siperme. Nese eshte e bute eshte ok.

Cfare te beni nese ju ka ngelur ne dore nje avokado e forte?

Mos e vrisni mendjen – nje avokado behet vete per rreth 4-5 dite.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

6 gabimet qe mund te shmangim gjate gatimit te salmonit

Sot per dreke hengra nje super fileto salmoni dhe mu kujtuan keto detaje mbi ...

Chocolate souffle for the late night hungry souls

One of the most important and most dangerous things on late nights is hunger. ...

Krem çokollatë me Kahlua

Krahas ëmbëlsirave me pullë jeshile, pra të konsumueshme edhe nga fëmijë (siç është e ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...