Si te zgjedhim avokadon perfekte

Avokado eshte nje nga ato frutat qe jane aq perfekte, si ne shije dhe ne vlera ushqimore. Nese ka nga ju qe lexoni dhe nuk ju pelqenjne avokadot -_-…

Duke qene se eshte teper kriptik si frut per tu kuptuar ne eshte i bere ose jo. Kjo guide gjithpershirese do ju ndihmoje ta zgjidhni sa me mire.

Ngjyra

Element kryesor. Neper dyqanet tona rralle here ka avokado te ndryshme nga njera tjetra (ne lloj) keshtu qe ne cdo dyqan do te shihni nje lloj avokado. Ngjyra e erret kryesisht tregon pjekje. Zgjidhni avokadot me ngjyre me te eret. Gjithashtu, kontrolloni avokadon per pjese me te erreta se normalja. Teper e rendesishme pasi do te thote qe ne ato pika eshte shtypur – dhe nje avokado e hidhur sben fare!

Butesia

Nje avokado i pjekur mire eshte i bute si gjalp! Qe do te thote duhet te jete goxha i bute. Merreni ne dore, dhe prekeni me ne pjesen e siperme. Nese eshte e bute eshte ok.

Cfare te beni nese ju ka ngelur ne dore nje avokado e forte?

Mos e vrisni mendjen – nje avokado behet vete per rreth 4-5 dite.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta bazike: Pulë e skuqur

E hasa këtë recetë me emrin Pula “Maryland”, dhe  ekziston vërtet një gatim i ...

Dardha të pjekura me xhenxhefil

Nëse nuk ndiheni mjaftueshëm të sigurt për të përgatitur ëmbëlsira që kërkojnë miell, vezë, ...

Simple Dominican Yellow yummy Rice

When I say Dominican I think of Punta Cana, beautiful beaches, filled with crazy ...

Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin ...