Si te zgjedhim avokadon perfekte

Avokado eshte nje nga ato frutat qe jane aq perfekte, si ne shije dhe ne vlera ushqimore. Nese ka nga ju qe lexoni dhe nuk ju pelqenjne avokadot -_-…

Duke qene se eshte teper kriptik si frut per tu kuptuar ne eshte i bere ose jo. Kjo guide gjithpershirese do ju ndihmoje ta zgjidhni sa me mire.

Ngjyra

Element kryesor. Neper dyqanet tona rralle here ka avokado te ndryshme nga njera tjetra (ne lloj) keshtu qe ne cdo dyqan do te shihni nje lloj avokado. Ngjyra e erret kryesisht tregon pjekje. Zgjidhni avokadot me ngjyre me te eret. Gjithashtu, kontrolloni avokadon per pjese me te erreta se normalja. Teper e rendesishme pasi do te thote qe ne ato pika eshte shtypur – dhe nje avokado e hidhur sben fare!

Butesia

Nje avokado i pjekur mire eshte i bute si gjalp! Qe do te thote duhet te jete goxha i bute. Merreni ne dore, dhe prekeni me ne pjesen e siperme. Nese eshte e bute eshte ok.

Cfare te beni nese ju ka ngelur ne dore nje avokado e forte?

Mos e vrisni mendjen – nje avokado behet vete per rreth 4-5 dite.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta Pico de Gallo – Salca Meksikane

Nje nder gjera kryesore qe preferoj eshte sidomos kur fton njerez ne shtepi, shikoni ...

Qofte të mbushura turke

Dikur, ne nje nga pushimet e mia verore ne Turqi, mes vargut te gjate ...

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Penne Alla Amatriciana

Pastat sic mund ta keni vene re ngelen nje nder gatimet tona te preferuara. ...

Gatuaj pa Receta: Cheeseburger Epik

Meqenese po vjen fundjava, eshte e rendesishme te kuptohet qe mund te qelloje qe ...