Si te gatuajme Taven e Kosit.

Tave Kosi

Kur mendojme per gatimet e gjyshes dyshoj se nuk ju vjen ndermend Tava e Kosit. Kjo tave behet tradicionalisht me mish qingji dhe eshte nje miks kosi, veze dhe orizi. Shija eshte shume karakteristike dhe eshte gjithashtu e njehur si Tave Elbasani.

Per tu gatuar na nevojiten:

  • Mish qingji (3-4 copa)
  • 1 liter Kos i yndyrshem (ose i bere vete ose i blere)
  • 2 veze
  • nje grusht oriz
  • 2-3 luge miell
  • gjalp
  • kripe/piper

Mishin marinojeni me kripe/piper ne taven qe do perdorni dhe futeni ne nje furre te nxehur ne 220 grade. Pasi te jete pjekur (te ket marr nje ngjyre si te kuqerremte) e nxjerrim nga furra dhe e leme ne nje pjate qe te nxjerri lengun.

Ne nje tenxhere hedhim miellin dhe e skuqim derisa te marri nje ngjyre si te verdhe. Me pas shtojme nje luge gjalp dhe legun e mishit nga pjata dhe tava. Teksa eshte ne zjarr salca do filloj te trashet (nqs eshte shume e trashe shtoni pak uje). Nje pike e rendesishme eshte qe salca mos te kete asnje kokrrize mielli te patretur.

Ne nje tase perzjeni kosin , dy vezet, salcen , orizin, kripe/piper dhe e perzjejme shume mire. Ne taven e perdorur rivendosim mishin dhe shtojme perberjen e kosit. E fusim ne furren e ngrohur ne 220 grade dhe e leme te gatuhet derisa te marri nje ngjyr te kuqerremte siper.

Ska gje me te mire.

Tags:

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Krem çokollatë me Kahlua

Krahas ëmbëlsirave me pullë jeshile, pra të konsumueshme edhe nga fëmijë (siç është e ...

Hummusi me i mire ne bote

Shume njerez me thone qe i ka marre malli per hummus, duke qene se ...

Kek me banane me dopjo cokollate

I jemi qepur embelsirave sot mqs eshte e hene, cte bejme, na zuri. Nga ...

Tendeca Aziatike me fileto pule dhe perime

Kohët e fundit jam përpjekur dhe kam eksploruar gatimet aziatike të cilat kanë një ...