Si te gatuajme Taven e Kosit.

Tave Kosi

Kur mendojme per gatimet e gjyshes dyshoj se nuk ju vjen ndermend Tava e Kosit. Kjo tave behet tradicionalisht me mish qingji dhe eshte nje miks kosi, veze dhe orizi. Shija eshte shume karakteristike dhe eshte gjithashtu e njehur si Tave Elbasani.

Per tu gatuar na nevojiten:

  • Mish qingji (3-4 copa)
  • 1 liter Kos i yndyrshem (ose i bere vete ose i blere)
  • 2 veze
  • nje grusht oriz
  • 2-3 luge miell
  • gjalp
  • kripe/piper

Mishin marinojeni me kripe/piper ne taven qe do perdorni dhe futeni ne nje furre te nxehur ne 220 grade. Pasi te jete pjekur (te ket marr nje ngjyre si te kuqerremte) e nxjerrim nga furra dhe e leme ne nje pjate qe te nxjerri lengun.

Ne nje tenxhere hedhim miellin dhe e skuqim derisa te marri nje ngjyre si te verdhe. Me pas shtojme nje luge gjalp dhe legun e mishit nga pjata dhe tava. Teksa eshte ne zjarr salca do filloj te trashet (nqs eshte shume e trashe shtoni pak uje). Nje pike e rendesishme eshte qe salca mos te kete asnje kokrrize mielli te patretur.

Ne nje tase perzjeni kosin , dy vezet, salcen , orizin, kripe/piper dhe e perzjejme shume mire. Ne taven e perdorur rivendosim mishin dhe shtojme perberjen e kosit. E fusim ne furren e ngrohur ne 220 grade dhe e leme te gatuhet derisa te marri nje ngjyr te kuqerremte siper.

Ska gje me te mire.

Tags:

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Ballakume (nga një zonjë Elbasani)

Mbase nuk jua kam thene, por jam nga Elbasani. Ne fakt, hahem here pas ...

Gatuaj pa Receta Seria 5: Mengjes Japonez qe me ne fund mund ta beni ne shtepi

Ushqimi japonez, eshte I preferuari im – qe nga konceptet qe kane per menyren ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...

Krem bavarez me luleshtrydhe

Kjo periudhë është piku për luleshtrydhe dhe sigurisht, luleshtrydhet janë nga frutat më të ...

Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të ...