Kur mendojme per gatimet e gjyshes dyshoj se nuk ju vjen ndermend Tava e Kosit. Kjo tave behet tradicionalisht me mish qingji dhe eshte nje miks kosi, veze dhe orizi. Shija eshte shume karakteristike dhe eshte gjithashtu e njehur si Tave Elbasani.

Per tu gatuar na nevojiten:

  • Mish qingji (3-4 copa)
  • 1 liter Kos i yndyrshem (ose i bere vete ose i blere)
  • 2 veze
  • nje grusht oriz
  • 2-3 luge miell
  • gjalp
  • kripe/piper

Mishin marinojeni me kripe/piper ne taven qe do perdorni dhe futeni ne nje furre te nxehur ne 220 grade. Pasi te jete pjekur (te ket marr nje ngjyre si te kuqerremte) e nxjerrim nga furra dhe e leme ne nje pjate qe te nxjerri lengun.

Ne nje tenxhere hedhim miellin dhe e skuqim derisa te marri nje ngjyre si te verdhe. Me pas shtojme nje luge gjalp dhe legun e mishit nga pjata dhe tava. Teksa eshte ne zjarr salca do filloj te trashet (nqs eshte shume e trashe shtoni pak uje). Nje pike e rendesishme eshte qe salca mos te kete asnje kokrrize mielli te patretur.

Ne nje tase perzjeni kosin , dy vezet, salcen , orizin, kripe/piper dhe e perzjejme shume mire. Ne taven e perdorur rivendosim mishin dhe shtojme perberjen e kosit. E fusim ne furren e ngrohur ne 220 grade dhe e leme te gatuhet derisa te marri nje ngjyr te kuqerremte siper.

Ska gje me te mire.

Tags:

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Biskota me kafe moka

Nuk kam të ngopur me ëmbëlsirat që përmbajnë sado pak kafe brenda recetës së ...

“Pica” të vogla me çokollatë

Pas suflesë me limon, tortës me fruta pylli, pufkave “Margarita” me tekila e të ...

Tutorial: Salads

Salads are so cool lately, so chic because so many people have made them ...

Ëmbëlsira “Ishujt lundrues”

Zor se keni dëgjuar më parë për këtë ëmbëlsirë, apo t’ju kenë zënë sytë ...