Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka qe eshte e bollshme ne shije, e shendetshme dhe del pak nga natyra e gjerave qe hame verdalle.

Eshte nje pjate shume e thjeshte pasi e vetmja gje qe duhet te beni eshte ti hidhni gjerat nje nga nje ne tigan. E pasur me vitamina dhe nutriente dhe ne te njejten kohe plot me proteina – pasi e dime qe keni filluar palestren dhe eshte e nevojshme te ushqeheni.

Per kete pjate eshte e rendesishme te parapergatiteni me perberesit qe ta keni mendjen tek tigani se sa te merrni dhe te prisni keto te fundit. Te gjitha gjerat i mora ne supermarket – zgjidhni ndonje Conad, Pam ose Big Market dhe jeni ok.
Ju duhen: vaj ulliri, 4 hudhra te prera holle, spinaq I prere trashe, kripe, piper, 1 qepe e prere ne kubike, fara cumin (nese keni verdalle – per ti dhene pak nje shije aziatike – nese jo – ska gje) spec I kuq I embel pluhur, 2 kanace 500 grameshe qiqra (I gjeni ne cdo supermarket – mos harroni ti kaloni pak ne uje per te hequr ujin qe rrijne ne kanace), 5 domate nga ato te kanaceve te plot ate shtypura(do perdoren si ne forme salce), uje I ngrohte me pak koncentrat pule te shkrire ne ted he 4 veze.

Ne nje tigan te rende, me zjarr te mesem, vendosni 1 luge vaj ulliri deri sa te ndehet, shtroni nje hudher, dhe hidhni spinaqin ne momentin qe hudhra ka marre nje ngjyre te arte. Trazojeni mire per rreth 2-3 minuta deri sa spinaqi te zbutet pak por duhet te vazhdoje te qendroje jeshil I ndezur. HIdheni ne nje tas, dhe fshini tiganin.

Nxhehni 2 luge vaj ne te njejtin tigan me zjarr te mesem. Kur vaji nxehet shtoni 3 hudhrat e mbetura dhe qepen. Per 3-4 minuta qepa duhet te jete zbutur – mos harroni ta trazoni here pas here, qe te mos digjen. Shtoni cumin dhe specin e kuq te embel. Trazojeni per 1-2 minuta. Shtoni qiqrat, domatet dhe trazojeni. Gatuajeni nme zjarr te mesem per 8-10 minuta. Do te shihni qe domatet do fillojne te karamelizohen dhe qiqrta te marrin nje ngjyre te kafte.

Shtoni ujin e ngrohte me  koncetratin e pules dhe me zjarr te mesem lereni te zjehet. Trazojeni here pas here. Shtypni qiqrat me te mbrapmen e luges ose me nje shtypes patates. Gatuajeni per 15-20 minuta ose deri sa salca te jete trashur mire. Shtoni spinaqin dhe gatuajeni per 8-10 minuta. Nese e shihni qe para se te shtoni spinaqin salca eshte shume e trashe, shtoni dhe nje cerek gote uje.

Skuqni vezet ne nej tigan tjeter. Sigurohuni qe e bardha te gatuhet dhe e verdha te jete akoma e lengshme.

Sherbejeni ne nje tas salcen me qiqra dhe vendosni nje veze siper. .

Merreni me vete ne pune, hajeni aty ne tigan. Si ta keni permbare por kini parasysh – hani rregullisht dhe perpiquni te gatuani.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta Pico de Gallo – Salca Meksikane

Nje nder gjera kryesore qe preferoj eshte sidomos kur fton njerez ne shtepi, shikoni ...

Zupa emiliane

E quajmë zupë emiliane, por vetë italianët e quajnë “zuppa inglese”, pra zupa angleze ...

Makarona “Amatriciana”

E kam provuar për herë të parë këtë recetë, kur restoranti “Pastaria” në Bllok ...

“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë ...

Pule me kerpudha, mente dhe copa buke gjigande

Kjo eshte nje pjate pak speciale, me disa hapa por qe e gjitha behet ...