Biskota krokante me cokollate dhe arre kokosi

Pёrbёrёsit

  • 500 g Corn Flakes
  • 250 g Gjalpё
  • 100 g Sheqer tё kaftё
  • 150 g Çokolatё tё zezё
  • 7 lugё supe Mjaltё
  • 100 g Kokos
  • 150 g Lajthia apo arra

Shtresa e sipёrme

  • 150 g Çokolatё e zezё
  • 10dcl Qumёsht

Pergatitja:

  • Merreni njё tenxhere, dhe vendoseni pёrmbi stufe elektrike (ne temperature tё ultё) dhe pёrzieni sbashku derisa tё shkrihen gjalpin, çokolatёn, sheqerin e kaftё  dhe pastaj shtoni mjaltёn. Pёrzieni qё tё formoni njё masё homogjene.
  • Copёtoni kutinё e Cornflakesave, qё tё fitoni masa edhe mё tё imta tё tyre.( Unё kam pёrdorur njё çekan tё kuzhinёs).
  • Mё pastaj, shtoni cornflaksat, kokosin dhe lajthite (arrat). Pёrzieni tё gjithё pёrbёrёsit mirё dhe I vendosni nё njё tepsi nё form drejtkёndёshi(katrore). Mos harroni tё vendosni sipёr tepsisё letёr pёr pjekje, mirёpo edhe nёse nuk e keni nuk paraqet ndonjё problem pёr shkak se masa nuk do tё ngjitet edhe aq nё tepsi.
  • Nё njё tenxhere tё vogёl, shkrijeni çokolatёn sё bashku me pak qumёsht dhe pastaj me tё mbulojeni tёrё sipёrfaqen e sipёrme tё ёmbёlsirёs .
  • Vendoseni ne frigorifer pёr tё paktёn 2 orё dhe pastaj mund ta shёrbeni te prera nё copёza tё vogla

fb 15fb 20

Shendetshmerisht

Ads

You May Also Like

Petulla me çokollatë, nga Gordon Ramsay

Ndër shefat më të njohur dhe më intimidues në botë, Gordon Ramsay e ka ...

Sorbeto me mjedër

E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë. ...

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...

Tortë me gjizë dhe fruta pylli

Receta e sotme nuk kërkon fort mund për t’u përgatitur, po të përjashtojmë pandispanjën ...